Масов гроб с телата на 643 мирни жители е бил

...
Масов гроб с телата на 643 мирни жители е бил
Коментари Харесай

Откриха масов гроб с 640 тела в Ирак

Масов гроб с телата на 643 мирни поданици е бил открит покрай иракския град Фалуджа в провинция Анбар, заяви ТАСС, базирайки се на телевизия Ал Арабия.

Масовият гроб е от 2016 година, когато регионът беше под контрола на бойците от терористичната организация Ислямска страна. Според управляващите заровените са най-вече от племето " ал мухамад ", което изчезнало цялото по това време и до ден сегашен не се знае нищо за ориста на членовете му, предава Българска телеграфна агенция.

Сред жертвите има и деца.

Екстремистите от Ислямска страна окупираха към една трета от територията на Ирак през лятото на 2014 година. През юни същата година те превзеха втория по величина град в страната, Мосул, и го оповестиха столица на така наречен халифат. През 2015 година с поддръжката на интернационалната коалиция иракските държавни сили започнаха огромна акция за освобождение на превзетите от екстремистите региони. През декември 2017 година тогавашният иракски министър председател Хайдер Абади разгласи окончателното проваляне на Ислямска страна. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР