Маслото от чаено дърво има широк спектър на действие. То

...
Маслото от чаено дърво има широк спектър на действие. То
Коментари Харесай

Маслото от чаено дърво има тези изумителни 10 приложения

Маслото от чаено дърво има необятен набор на деяние. То е най-силният антисептик, тъй като има антивирусни, антибактериални и противогъбични свойства, заради което постоянно се употребява като естествено средство за профилактика на инфекции, укрепване на дребни рани, мехури и изгаряния.

Прилагайки маслото от чаено дърво, би трябвало деликатно да следите каква е концентрацията му. Например, 5% разтвор на етеричното масло е подобаващ за лекуване на акне, а 10% перфектно ще се оправят с казуса с изпотяването на краката.

Запомнете, че преди започване на лекуването би трябвало да приложите малко количество масло от чаено дърво върху част от кожата, с цел да ревизирате реакцията на тялото към него. Ако се следи зачервяване, парене или друго раздразнение на кожата, маслото трябва да се разреди или въобще да не се употребява.

Употреба на масло от чаено дърво

При лекуването на акне

Използвайте масло с 5% централизация. Смесете 5 елементи масло и 95 елементи вода. Разтривайте разтвора в кожата заран и вечер.

Като антисептик

Маслото от чаено дърво дейно лекува дребни рани, възпаления, незначителни порязвания, херпесни обриви. За това лекуване не е належащо да вършиме нещо особено. Просто разтрийте няколко капки масло в мъчително място. За тази процедура трябва да употребявате масло с 5% централизация.

За лекуване на гъбички

Нанесете 2-3 капки масло върху засегнатата област на нокътя. Старателно намажете повърхността на нокътя и под него. Тази процедура би трябвало да се прави 1 път на ден.

За здрава коса

Маслото от чаено дърво има добър резултат върху положението на космените фоликули. Шампоан с 5% масло ще ви помогне да се отървете от пърхота и въшките.

За релаксация

Маслото оказва голямо въздействие върху човешката душeвност. Вана с добавени 8-10 капки масло от чаено дърво ще ви помогне да се отпуснете, да облекчите тревогата и да подобрите работата си.

При ангина

Пригответе голяма тенджера или купа с 1 литър гореща вода. Добавете 2-3 капки масло от чаено дърво във водата, сложете главата си над парата и поставете забрадка. Дишайте дълбоко в продължение на 5-10 минути. Още след първата процедура възпалението на гърлото ще намалее. Също по този начин това лекуване е чудесно за разчистване на синусите.

За интимна хигиена

Използвайте масло с централизация 10%. Към сапунената пяна прибавете 5 капки масло от чаено дърво. Това масло е също чудесно средство за доста дами с млечница. За битка с нея, пригответе специфичен разтвор: смесете 5 капки масло и 1/2 ч.л. сода, след това разтворете сместа в 200 грама топла преварена вода. Прилагайте 1 седмица два пъти на ден.

При ухапвания от инсекти

За стерилизация на раната, понижаване на болката и попречване на сърбежа, нанесете щедро 5% разтвор на масло от чаено дърво на мястото на ухапването от инсекти. Поставете малка превръзка, тъй че маслото да не се изпари. Правете тази процедура 2 пъти на ден. До края на първия ден ще почувствате облекчение.

За лекуване на херпес

Прилагайте масло от чаено дърво с 5% централизация. Нанесете 3-4 капки върху засегнатата кожа. Правете тази процедура 2-3 пъти дневно. Най-добре е да употребявате превръзка, за да предотвратите изпаряването на маслото.

Вижте още: Народен лек за миоми и други женски проблеми

Като почистващо средство

Маслото от чаено дърво може да се употребява като средство за домашна хигиена. В спрей бутилка, смесете 120 мл оцет със 700 грама вода, по-късно прибавете към 10 капки масло от чаено дърво. Това средство е отлично за битка с гъбичките в банята и даже за почистване на огледалата и прозорците.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР