Маслото е тайната на перфектната кожа, споделят експерти. Маслото е

...
Маслото е тайната на перфектната кожа, споделят експерти. Маслото е
Коментари Харесай

Маслото е тайната на перфектната кожа

Маслото е тайната на съвършената кожа, споделят специалисти. Маслото е в арсенала на съвсем всяка стопанка. Съставът му е богат на микроелементи и витамини, които са нужни за естественото действие на организма. Но то е и тайната на съвършената кожа.

Умните домакини преглеждат този всекидневен артикул освен от гастрономическа позиция. От бръчки към очите, за грижа за повредена коса, за произвеждане на артикули за грижа за кожата на лицето, шията, деколтето – всички тези задания могат да бъдат решени с този артикул.

Основният съставен елемент на маслото е млечната лой.

Балансира се с: мастни киселини; фосфати; мастноразтворими и водоразтворими витамини (A, D, E; K); минерали (селен, йод, манган, цинк).

Холестеролът, който съдържа, е от типа, употребен от тялото за поддържане на червата, мозъка и нервната система. Така че умерената консумация на масло в храната не може да повлияе негативно на здравето.

В доста редки случаи са вероятни прояви на алергични реакции към използването на този артикул. Мнозина се плашат от много високото наличие на калории в маслото (650-700 kcal). Това е в действителност висока цифра и дамите отхвърлят да го ядат всекидневно, страхувайки се да наддават на тегло.

Въпреки това е допустимо да се употребява масло като неразделна част от козметиката, която се подготвя вкъщи. Можете да намерите и други, също толкоз потребни, масла за домашна приложимост, в случай че по някаква причина кравето масло не ви подхожда. Например, масло от авокадо, от шипка, от орех.

Какъв тип масло може да се употребява?

Маслото, което решите да употребявате за производството на лечебни и профилактични артикули, би трябвало да бъде с високо качество. Когато го купувате, обърнете внимание наличието на мазнини да е минимум 82%, както и цялостното неявяване на рискови примеси.

Има безусловно елементарен метод да ревизирате качеството на маслото. За да извършите това, би трябвало да поставите малко парче от него върху добре загрят тиган. Ако не се топи последователно, само че интензивно се разделя на вода и мазнини, тогава имате или доста неприятно качество на продукта, или е подправен. Не забравяйте да се уверите, че продуктът, който купувате, не е с изминал период на валидност. Идеално е разтопеното масло (гхи).

Лек срещу бръчки към очите

Кремообразното домашно безсолно масло или гхи е дейно освобождение на бръчките към очите. Може да се употребява в чист тип и да се вкарва в състава на лечебни кремове и маски, които могат да се подготвят вкъщи.

Крем за грижа за кожата към очите:

Можете да употребявате маслото в чиста форма като сурогат на нощния крем под очите. За да извършите това, върху авансово почистена кожа нанесете малко количество от първокласен артикул и го вкарайте с върховете на пръстите си с леки масажни придвижвания в зоната към очите, оставете го цяла нощ.

Можете да приготвите домакински крем за очи по следната рецепта: смесете 2 супени лъжици цвят от липа и лайка, залейте сместа с 0,5 чаши вряла вода, оставете да ври 6-10 минути на слаб огън, оставете да изстине. След това към 1 супена лъжица омекотено масло прибавете 2 супени лъжици подготвена примес и няколко капки рициново масло. Разбийте добре сместа до приемането на кремообразна хомогенна консистенция. Използваме приготвения крем, вместо нощен крем за зоната под очите, като нанасяме с леки масажни придвижвания. Може да се съхранява на хладно място (хладилник) до пет дни. След това би трябвало да готвите нов.

Подхранващи маски за бръчки към очите

За да подействат маските, които сте приготвили оптимално дейно, би трябвало да спазвате няколко общи правила за използването им, а точно: по-добре е да прилагате маски за кожата към очите час и половина преди лягане; преди нанасяне, почистете добре кожата към очите;

Нанесете подхранващата маска за 15-20 минути. По това време заемете комфортна позиция (за предпочитане легнало и релаксиращо положение). В края на процедурата изплакнете остатъците от продукта с топла вода и нанесете крема за нощна грижа, който нормално употребявате.

Сега вижте няколко предписания за маски с масло. Със сигурност измежду тях има подобаващ вид за вас.

С извара: 1 супена лъжица извара (желателно е да изберете с висока масленост) с половин чаена лъжичка естествен мед, 1 супена лъжица топло прясно мляко и 1 чаена лъжичка масло (омекотено). Получената примес се разбърква усърдно до приемането на хомогенна консистенция. Сега можете да нанесете маската с извара върху зоната към очите.

С банан: намачкайте усърдно 1 супена лъжица бананова каша, смесете полученото пюре с 1 супена лъжица омекотено или авансово разтопено масло. Маската е подготвена.

С жълтък (премахва бръчки, отичане на клепачите): отделете жълтъка на 1 яйце от белтъка и смесете, като разбъркате добре, с една чаена лъжичка омекотено масло. Нанесете върху кожата към очите на пълен пласт (с помощта на памучен тампон).

С картофи: направете картофено пюре от един огромен сварен картоф. Сега комбинирайте три супени лъжици пюре с една чаена лъжичка масло и разтриите добре. Трябва да се има поради, че такава маска работи дейно, до момента в който е топла.

С Хляб: хлябът (за предпочитане бял) се освобождава от кората; навлажнете трохите щедро в разтопено масло, леко изстискайте, отмерено разпределете върху кожата към очите.

С масло от шеа: комбинирайте 1 чаена лъжичка нарязан магданоз с 10 грама масло (предварително разтопено) и прибавете 1 чаена лъжичка масло от шеа. Маслото от шеа съдържа естествени антиоксиданти, протеини и триглицериди. Благодарение на това, има регенеративни свойства и като част от маската задейства процесите на произвеждане на колаген.

С фасул: две супени лъжици прясно сварен фасул се смилат и се смесват със същото количество картофено пюре. След това прибавете 1 супена лъжица масло и зехтин, и разбъркайте добре. Ако сместа се окаже водниста, тогава тя може да се сгъсти, като добавите малко пшенично брашно. Такава маска работи дейно, до момента в който е топла.

Други използва

Витамин Е, който се съдържа в задоволително количество в този артикул, е доста потребен за косата и кожата на лицето. За да подхраните и овлажните скучната повредена коса, използвайте следните способи:

Рецепта номер 1 (подходяща за унищожаване на пърхота). Разтопено масло или гхи, употребявано в Аюрведа (разтопено по специфичен начин) – 1 супена лъжица се смесва с мляко 100 грама), зехтин – 1 супена лъжица, прибавете няколко капки масло от евкалипт. Получената примес се втрива в корените на косата с масажни придвижвания, а остатъците се разпределят отмерено по цялата дължина. След това увийте косата с хавлиена забрадка, оставете за половин час. След това изплакнете с топла вода и шампоан.

Рецепта номер 2. Изтънялата суха коса се подхранва с лечебна примес от растителни (бадемово, маслиново, рициново) и краве масло, смесени в равни количества (по 1 супена лъжица). След измиването на косата, тази маска се нанася на постоянен пласт за половин час по цялата дължина, след което се измива с топла вода и шампоан.

За грижа за кожата на лицето маските, съдържащи масло в състава си, би трябвало да се употребяват от дамите със суха кожа. Следните предписания са доста ефикасни:

Овлажняваща маска: смесете 1 супена лъжица меко масло, зряло киви, прибавете 1 чаена лъжичка мед. Маската се нанася върху кожата на лицето за 20 минути.

Ексфолираща маска: смесете в равни елементи (по 1 супена лъжица) каша от банан, естествен мед и меко масло. Разбъркайте до кремообразна консистенция, нанесете върху лицето за 20 минути.

 infomax-logo-50-15-HW

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР