Маслинови листа се използват за лечение на пневмония, гонорея, туберкулоза,

...
Маслинови листа се използват за лечение на пневмония, гонорея, туберкулоза,
Коментари Харесай

Ползи от маслиновите листа

Маслинови листа се употребяват за лекуване на пневмония, гонорея, туберкулоза, грип, менингит, хепатит В и херпес. Те усъвършенстват здравето при огромен брой болести, породени от микроби.

В Библията маслиновото дърво се загатва повече от хиляда пъти. Въпреки че, през днешния ден по-популярен е самият плод на това дърво, мнозина не знаят, че маслиновото дърво има извънредно лечебни листа. А най-важното съединяване в листата на маслината е олеуропеинът, който има извънредно мощни антибактериални свойства.

Помагат и при хирургични инфекции и инфекции на пикочните пътища. Маслиновите листа предотвратяват инфекции, породени от гъбички.

Употребата на чай от маслинови листа оказва помощ за лекуване и на хронична отмалялост, атеросклероза, менингит, ботулизъм, малария, стомашни язви.

Чаят възвръща общия имунитет, само че също по този начин служи за възобновяване на силата на отслабения организъм, да вземем за пример след химиотерапия. Листата на маслината са извънредно лечебни, тъй като имат противовирусно, противопаразитно, антибактериално и противогъбично деяние, посредством което е допустимо изцяло да се преодолеят огромен брой болести.

Вижте още: Домашна рецепта за лекуване на косопад

Рецепта за чай

За чаша чай от 200-300 мл са нужни 15-20 сушени маслинови листа. Сложете листата във вряща вода и ги варете за 2-3 минути. Оставете листата да престоят във водата още 10 минути и ги извадете. Можете да пиете чая леден или парещ с мед, лимон или без подсладители. Чаят би трябвало да се пие всеки ден, с цел да се усети усъвършенстване.

Препоръчително е да се пие и превантивно. Листата се берат напролет, когато са млади. Мият се и се сушат на въздух. Съхраняват се в затворен съд, предпазен от слънчева светлина.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР