Маските в Гърция остават задължителни във фериботите, такситата и аптеките

...
Маските в Гърция остават задължителни във фериботите, такситата и аптеките
Коментари Харесай

Маските в Гърция остават задължителни във фериботите, такситата и аптеките

Маските в Гърция остават наложителни във фериботите, такситата и аптеките през юни, реши през днешния ден експертният комитет, който поучава държавното управление по въпросите, свързани с пандемията от ковид, оповестява в. " Катимерини ".

Маските ще бъдат наложителни както за водачите, по този начин и за пасажерите в такситата. Пасажерите и екипажът на фериботите са длъжни да носят маски в закритите пространства, само че не и на откритата палуба, въпреки че здравните управляващи предлагат и там да се носи маска, в случай че има скупчване на хора. Мярката ще бъде прегледана още веднъж в края на месеца.

От пасажерите, пътуващи с круизни кораби, няма да се изисква да носят маска, в случай че над 2 % от гостите или над 4 % от екипажа не се разболеят в границите на седмица или над 1 % от всички на борда не се разболеят в границите на 48 часа.

Клиентите и чиновниците в аптеките също ще би трябвало да носят маски.

От 1 юни маските в Гърция към този момент не са наложителни в заведенията за хранене, магазините, банките, самолетите, междуградските рейсове и влаковете, в които местата са номерирани, припомня изданието.

Носенето на маска продължава да се изисква в обществения превоз и лечебните заведения.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР