Маската от тиквички е идеална за уморена и суха кожа

...
Маската от тиквички е идеална за уморена и суха кожа
Коментари Харесай

Маска от тиквички - хитът на натуралната грижа за лицето

Маската от тиквички е идеална за изтощена и суха кожа с забележими следи на стареене. В домашни условия тя се подготвя единствено за няколко минути, а съставките ѝ костват стотинки. Как работи маската от тиквички? Как да я извършите и приложите вярно? Отговорът е в идващите редове.

Тиквичката е зарзават, който съдържа доста витамини (C, K, PP и B1) и микроелементи (калий, магнезий, желязо). Освен това тиквичките не натрупват тежки метали и нитрати. Свойствата им ги вършат скъпи освен в кухнята, само че и в козметиката.

 маска от тиквички

Маска от тиквички - за какво си коства да я употребявате?

Есента е времето, когато пресните тиквички, набрани напряко от зеленчуковите градини в България, са в обилие. Този зарзават е доста скъп и има и относително ниска цена. Затова си коства да употребявате преимуществата му допустимо най-често.

Домашната маска от тиквички се състои единствено от три съставки, които са елементарно налични и могат да бъдат открити в съвсем всяка кухня. Приготвянето им е извънредно елементарно и лишава няколко минути. С постоянна приложимост (два пъти седмично) можем да реализираме впечатляващи резултати. 

 маска от тиквички

Маска от тиквички - по какъв начин работи на кожата?

Домашно приготвената маска от тиквички дава резултат на незабавно ободряване и искра. При постоянна приложимост изглажда и овлажнява кожата, усъвършенства цвета и напрежението ѝ, понижава фините линии. Освен това усъвършенства хидролипидния баланс.

 маска от тиквички

Домашна маска от тиквички - по какъв начин да си я създадем сами?

Комбинирайте 3-4 супени лъжици пулп от тиквички със супена лъжица натурално кисело мляко и една чаена лъжичка зехтин (можете да употребявате и масло от сладостен бадем). Смесете съставките усърдно. Маската може да се обогати с малко лимонен сок или мед (ако няма да се употребява при зачервена кожа).

Домашна маска от тиквички - приложение

Нанесете маската върху почистено лице, шия и деколте. След 20 минути измийте щедро с вода. Най-добре е постоянно да употребявате маската два пъти седмично.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР