Масивна експлозия на бензиностанция във Фритаун, столицата на Сиера Леоне,

...
Масивна експлозия на бензиностанция във Фритаун, столицата на Сиера Леоне,
Коментари Харесай

Експлозия на бензиностанция в Сиера Леоне уби най-малко 80 души

Масивна детонация на бензиностанция във Фритаун, столицата на Сиера Леоне, провокира гибелта на минимум 80 души, оповестиха локалните управляващи в събота.

Експлозията е била провокирана от удара на рейс в цистерна в Уелингтън, предградие в източната част на града. След конфликта е горящ пожар, чиито пламъци са почнали да се популяризират, поглъщайки хората, намиращи се наоколо. 100 души са приети в болница.

Освен починалите 100 души са признати за лекуване в лечебни заведения и клиники в столицата, сподели заместник-министърът на опазването на здравето Амара Джамбай пред организация Ройтерс. Сред жертвите има такива, които са отишли да събират гориво от спуканата цистерна, сподели Ивон Аки-Сойер, кмет на пристанищния град, в обява във Фейсбук.

„ Прибрахме 80 тела от мястото на случая нощес с нашите коли за спешна помощ “, сподели избавителен служащ от Червения кръст пред Агенция Франс Прес, добавяйки, че избавителните интервенции не престават в събота сутринта. Медицинска сестра в болница, където са били откарани жертвите, сподели, че е лекувала доста дами, мъже и деца със „ съществени пострадвания “.

Президентът изпраща съболезнования Президентът Джулиъс Маада Био, който е в Шотландия поради договарянията на Организация на обединените нации за климата COP26 в събота, изрази своите съболезнования за „ ужасяващата загуба на живот “.

„ Моите дълбоки съчувствия към фамилии, които са изгубили близки и тези, които са били осакатени вследствие на това “, написа той в Туитър.

„ Моето държавно управление ще направи всичко, с цел да поддържа засегнатите фамилии. “ Вицепрезидентът Мохамед Джулде Джалох посети мястото на гърмежа по-късно в събота. През 2019 година детонация на танкер в Източна Танзания умъртви 85 души, до момента в който към 50 души бяха убити при сходно злополучие в Демократична република Конго през 2018 година, пише debati.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР