Масирана руска атака унищожи една от най-големите електроцентрали в Украйна

...
Масирана руска атака унищожи една от най-големите електроцентрали в Украйна
Коментари Харесай

Масирана руска атака унищожи една от най-големите електроцентрали в Украйна

Масирана съветска офанзива унищожи една от най-големите електроцентрали в Украйна и повреди други.

Топлоелектрическа централа „ Триполска “, която е най-големият снабдител на сила за Киевска, Черкаска и Житомиска област, е била ударена неведнъж, като са били унищожени трансформаторът, турбините и генераторите и централата е била обхваната от пламъци.

Масирана съветска офанзива унищожи една от най-големите електроцентрали в Украйна

Когато първият дрон се доближил, служащите се скрили в скривалище и по този начин избавили живота си. Те следили по какъв начин централата гори, обхваната от гъст пушек и погълната от пламъци. Ужасяващо е, “ сподели Андрий Хота, шеф на държавната компания „ Центренерго “.

Часове по-късно спасителите към момента разчистваха отломките.

Централата доставяше с електрическа енергия 3 милиона консуматори, само че никой от тях не остана без ток, защото мрежата съумя да компенсира, доколкото по това време на годината потребностите са ниски. Последиците от ударите може да се усетят през идващите месеци, защото през лятото се усилва потреблението на климатици.

Най-малко 10 други удари през нощта повредиха енергийна инфраструктура в Харков – втория по величина град в Украйна. Министърът на външните работи Дмитро Кулеба заяви, че повече от 200 000 души в района са останали без ток.

Най-големият частен енергиен оператор в Украйна, ДТЕК, дефинира поредицата от удари като една от най-мощните офанзиви през тази година, а министърът на енергетиката Херман Халушченко съобщи, че става дума за огромна, мощна ракетна офанзива, която засегна доста съществено нашия енергиен бранш.

Източник: Българска телеграфна агенция

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР