Масиран ракетен обстрел срещу Газа на фона на поредната дипломатическа

...
Масиран ракетен обстрел срещу Газа на фона на поредната дипломатическа
Коментари Харесай

Масиран ракетен обстрел в Газа

Масиран ракетен обстрел против Газа на фона на следващата дипломатическа среща отдадена на спора. Външните министри на Европейски Съюз ще разискват спора сред Израел и Палестина в Люксембург, до момента в който боят на жертвите в Близкия изток продължава да пораства, съобщи България он ер, цитира Българска телеграфна агенция.

Израел твърди, че е блъснал още 320 цели в Ивицата Газа. Според палестинците - домовете им са били бомбардирани без предизвестие. Министърът на защитата на Израел Йоав Галан предизвести, че акцията може да отнеме " един, два или три месеца - до цялостното заличаване на " Хамас ".

Той загатна за наземна офанзива, само че: " Преди " Хамас " да срещне нашите танкове и пехота, те ще понесат снарядите на нашите военновъздушни сили ".

В Газа дойдоха още 14 филантропични камиона - само че Организация на обединените нации предизвестява, че са нужни повече.

Към апела се причисли и посланик номер едно на Европейски Съюз.

" Сега най-важното е да осигурим доставките на филантропична помощ за Газа ", разяснява европейският висш представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР