Мащабно учебно антитерористично занятие за състава на ОДМВР-Бургас стартира около

...
Мащабно учебно антитерористично занятие за състава на ОДМВР-Бургас стартира около
Коментари Харесай

Мащабно учебно антитерористично занятие вдигна бургаската полиция на крак снощи

Мащабно образователно антитерористично занимание за състава на ОДМВР-Бургас започва към 19:30 часа нощес . Изненадващо за чиновниците от 15-те районни ръководства и четирите отдела на крайморската дирекция / “Охранителна полиция “, „ Криминална полиция “, „ Икономическа полиция “ и „ Разследване “/ бе получен сигнал за образователна паника във връзка сложено на територията автогара „ Запад “ самоделно взривно устройство .

На територията на област Бургас стартираха антитерористични дейности , съгласно проекта за сходна рискова обстановка . Към мястото на случая се насочиха полицейски екипи, които отделиха мястото на учението и изтеглиха намиращите се в региона на автогарата чиновници и жители.

„ Целта на образованието – повишение на готовността и времето за реакция на полицейските чиновници при сходни сигнали бе реализирана “ , разяснява ръководителят на образователното занимание и шеф на ОДМВР-Бургас старши комисар Емил Павлов . По думите му „ след привършване на мероприятието ще се направи разбор на възможните неточности, позволени на терен, като същите ще бъдат изчистени и отработени “.

„ По мое мнение участвалите в учението чиновници демонстрираха професионални реакции по противопоставяне на терористична опасност. Предстои разбор, който ще покаже възможната нужда от усъвършенстване на общата организация при реакция по сходни сигнали “ , добави след края на интервенцията старши комисар Павлов.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР