Мащабно учебно антитерористично учение започна около 19:30 ч. снощи в

...
Мащабно учебно антитерористично учение започна около 19:30 ч. снощи в
Коментари Харесай

МВР проведе мащабно антитерористично учение в Бургас

Мащабно образователно антитерористично обучение стартира към 19:30 ч. нощес в Бургас

Изненадващо за чиновниците от 15-те районни ръководства и четирите отдела - “Охранителна полиция ”, “Криминална полиция ”, “Икономическа полиция ” и “Разследване ”, беше получен сигнал за образователна паника във връзка сложено на територията автогара “Запад ” самоделно взривно устройство.



На територията на област Бургас стартираха антитерористични дейности съгласно проекта за сходна рискова обстановка. Към мястото на случая се насочиха полицейски екипи, които отделиха мястото на учението и изтеглиха намиращите се в региона на автогарата чиновници и жители.

“Целта на образованието - повишение на готовността и времето за реакция на полицейските чиновници при сходни сигнали бе реализирана ”, разяснява ръководителят на образователното занимание и шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи -Бургас ст. комисар Емил Павлов.



По думите му, след привършване на мероприятието ще се направи разбор на възможните неточности, позволени на терен, като същите ще бъдат изчистени и отработени.

“По мое мнение участвалите в учението чиновници демонстрираха професионални реакции по противопоставяне на терористична опасност. Предстои разбор, който ще покаже възможната нужда от усъвършенстване на общата организация при реакция по сходни сигнали “, сподели още ст. комисар Емил Павлов.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР