Мащабно изследване с участието на български учени може да повлияе

...
Мащабно изследване с участието на български учени може да повлияе
Коментари Харесай

Научен пробив в битката с рака

Мащабно проучване с присъединяване на български учени може да повлияе на процеса на лекуване на ракови болести. Международен екип от учени от България, Германия и Съединени американски щати разкриват динамичността на 70 основни белтъци, участващи в поправката на ДНК. Това дава платформа за фундаметални проучвания на процеса и действието на противораковите препарати.

Откритието не значи, че лекуваме рака, изясни доцент Стойно Стойнев, институт по молекулярна биология, Българска академия на науките.

" Това, което може да създадем е да разберем дадени антиракови препарати за какъв тип рак могат да се употребяват, може да създадем по-добри, тъй като може да насочим откривателите, които създават тези антиракови препарати по какъв начин могат те да станат по-добри ", добави доцент Стойнев.

Това, което вършим - в този момент изследваме други антиракови препарат и също по този начин изследваме други белтъци, тъй като ние сме изследвали 70 досега, само че има над 200 известни и много незнайни белтъци, които вземат участие в този развой, изясни той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР