Мащабен международен проект Безопасни храни за Европейския съюз“ (SafeFood4EU), финансиран

...
Мащабен международен проект Безопасни храни за Европейския съюз“ (SafeFood4EU), финансиран
Коментари Харесай

УХТ оглави международен проект Безопасни храни за Европейския съюз

Мащабен интернационален план " Безопасни храни за Европейския съюз “ (SafeFood4EU), финансиран от ЕК, започва публично. Той е един от първите в новия програмен интервал (2021-2027) по стратегия Еразъм+ за партньорства във висшето обучение. Иницииран е и се управлява от Университета по хранителни технологии в Пловдив. Това оповестиха от управлението на висшето учебно заведение.

Проектът си слага задачата за осъвременяване на образованието по сигурност и качество на храните, според настоящата тактика на ЕК " От фермата до трапезата “, която е основен детайл на Европейския зелен пакт. С тази цел плановият консорциум в интервал от 2 години ще създаде новаторски интердисциплинарни образователни курсове, както и обучителна онлайн платформа със свободен достъп.

Партньорски организации на университета са водещи научни и просветителни институции: Институтът по науките за храненето и храните към Университета в Бон, Германия, както и Университетът по приложни науки Aeres в Нидерландия.

Основната цел на плана е да притегли вниманието на студентите към построяването на устойчиви хранителни системи и на къси вериги на доставка на храни. По този метод ще може да се подсигурява предлагането на безвредни и здравословни храни, в това число по време на рецесии, като актуалната пандемия от COVID-19.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР