Машините за гласуване не могат да бъдат манипулирани и няма

...
Машините за гласуване не могат да бъдат манипулирани и няма
Коментари Харесай

Има ли как машините за гласуване да бъдат манипулирани?

Машините за гласоподаване не могат да бъдат манипулирани и няма съответни данни за евентуални закани. Това съобщи в предаването " Говори в този момент " по Българска национална телевизия някогашният министър на електронното ръководство и народен представител от Демократична България Божидар Божанов.

Според него постоянно има риск и този риск би трябвало да се ръководи, а напъните на институции като ЦИК и Министерството на електронното ръководство е да се лимитират рисковете до практическа неспособност.

" Т. е. огромно манипулиране на изборите посредством машините на процедура не може да стане ", уточни някогашният министър.

Попитан дали по време на излушването на Станислав Цанов в Народното събрание е чул какви са неговите съответни терзания, Божанов отговори по този начин:

" Попитах има ли нещо съответно, което касае капацитет за компрометиране на машините, тъй като хипотези, спекулации, терзания, чуваме откогато има машини, само че дали имат нещо съответно. Отговорът за жалост беше " Имаме обаче в този момент не можем да ви кажем, би трябвало да изградим доверие първо и тогава ще ви кажем ", което не е правилно най-малкото към парламентарна комисия, натоварена точно с това. Ако считат, че тематиката е прекомерно сензитивна, можеше да закрием съвещанието и да споделят информация, в случай че имат такава. Моето мнение е, че по-скоро нямат, само че връзката с специалистите беше положителна на това чуване. Останалото беше общоприетото говорене за машините ".

По отношение на поръчката на ГЕРБ да внесе проекторешение за лишаване дерогацията на " Лукойл ", Божидар Божанков разяснява, че първо би трябвало да се запознае с детайлите.

" Както и господин Добрев означи, ние от Демократична България постоянно сме били за това да не се облагодетелства " Лукойл ". Много от дълго време сме упорствали и пристанището в Росенец страната да си върне контрола, и да бъде заменен представителя на страната в " Лукойл ", тъй че това да понижаваме въздействието на " Лукойл " и приключването на средства към Руската федерация сигурно е нещо, което поддържаме. Трябва да забележим детайлите ", сподели Божанов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР