Машинистите от Хитрино не се признаха за виновни в съда

...
Машинистите от Хитрино не се признаха за виновни в съда
Коментари Харесай

Машинистите от "Хитрино" не се признаха за виновни

Машинистите от Хитрино не се признаха за отговорни в съда през днешния ден. Шуменският областен съд даде ход всъщност на делото за влаковата злополука, която лиши живота на 7 души и рани тежко други 14. Делото се гледа по съкратена процедура.

Обвиняеми са машинистите Димитър Михнев и Радослав Петков. На съвещанието през днешния ден участваха и част от потърпевшите.

Николай Цачев е един от тях. Ударната вълна събаря част от къщата му върху него. Мъжът съумял да се избави, само че с голям брой фрактури. Сега живее в старешки дом, тъй като дом в Хитрино към момента няма, оповестява Нова телевизия.

Ако бъдат приети за отговорни двамата машинисти могат да получат присъда от 5 до 20 години затвор.

Припомняме, че сутринта на 10 декември 2017 година товарен трен с цистерни, цялостни с пропан-бутан и пропилен, катастрофира на гарата в Хитрино. 12 вагона дерайлираха и 1 цистерна избухна, сривайки гарата, прилежащите постройки и част от селото. В резултат на случая починаха 8 души и 29 бяха ранени. Жителите на Хитрино бяха евакуирани, с цел да бъде обезпечена тяхната сигурност при разчистването на авариралите цистерни. Повечето от тях бяха настанени при свои близки в района, а 14 души - в спешен център в Шумен. Имотите на жителите или по-точно техните остатъци се охраняваха от жандармерията. Хората останали без дом получиха първоначално еднократна финансова помощ в размер на 325 лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР