Машината е разработена от държавния промишлен гигант CRRCНай-големият производител на

...
Машината е разработена от държавния промишлен гигант CRRCНай-големият производител на
Коментари Харесай

Китай пусна най-бързия водороден влак в света

Машината е създадена от държавния индустриален колос CRRC

Най-големият производител на железопътни транспортни средства в света CRRC пусна на релсите в Китай трен с нулеви излъчвания, работещ с водородни горивни кафези с буфер от суперкондензатор. Локомотивът, теглещ четири вагона, развива оптималната скорост от 160 км/ч, което го прави най-бързият сходен в света.

Машината е създадена от държавния индустриален колос CRRC, взаимно с Chengdu Rail Transit. Това е първият пътнически трен в Китай, задвижван с водород, с пробег от 600 км и отделящ само вода в околната среда. Той е кадърен да се ръководи самостоятелно, разчитайки на 5G връзка, автоматизирано пускане, прекъсване и връщане към депото, споделя.

Към момента Германия е световният водач в бранша, с към 14 влака Alstom, задвижвани с водород, които са в употреба от предходната година. Машината на CRRC може и да печели съревнованието за оптималната скорост с немските влакове с към 20 км/ч повече, само че изостава във връзка с пробега – преносимия състав на Alstom може да измине към 1000 км. Интересно е да се означи, че до момента в който Япония и Южна Корея наподобяват като най-върлите последователи на екологичния превоз, то последните данни демонстрират, че Китай поема водеща роля в действителното създаване и стартиране в употреба на транспортни средства, задвижвани с водород, както и на станции за тяхното зареждане.

В света има малко над 1000 водородни станции и към една трета от тях са в Китай. Тези данни са показателни за желанието на страната да продължи да напредва в развиването и реализирането на още сходни планове. Освен това Китай управлява и по-голямата част от доставките на литиеви акумулатори в световен мащаб.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР