Машел Аун (вляво) и Саад Харири Снимка: ЕПА/ БГНЕСПолитическата криза

...
Машел Аун (вляво) и Саад Харири Снимка: ЕПА/ БГНЕСПолитическата криза
Коментари Харесай

Саад Харири остава премиер на Ливан

Машел Аун (вляво) и Саад Харири Снимка: ЕПА/ БГНЕС

Политическата рецесия в Ливан завърши и министър председателят Саад Харири ще остане на поста си, съобщи президентът на страната Мишел Аун в изявление за италианския в. " Стампа ", представен от осведомителните организации. " Кризата ще бъде дефинитивно решена в идните дни ", сподели Аун преди аудиенция в Рим. Той е безапелационен, че Харири " сигурно " ще остане министър-председател. " Току-що завършихме консултациите с всички политически сили, в държавното управление и отвън него. Имаме цялостно единодушие ", означи президентът.
Кризата стартира на 4 ноември, когато от Рияд Харири разгласи, че подава оставка и разкритикува Иран и неговите съдружници от ливанското шиитско придвижване " Хизбула ". Харири промени позицията си на 22 ноември, откакто се завърна в Бейрут. Тогава той сподели, че ще отсрочи оставката си, с цел да проправи път за разговор с други политически водачи за връзките с останалата част от региона.
Мишел Аун още веднъж упрекна Саудитска Арабия, че е държала Харири в плен, и съобщи, че той е бил освободен с помощта на интернационалния напън.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР