Масата, на която Владимир Путин посрещна френския президент Еманюел Макрон,

...
Масата, на която Владимир Путин посрещна френския президент Еманюел Макрон,
Коментари Харесай

Масата на Путин е създадена от италиански дизайнер, а цената й днес е 100 000 евро

Масата, на която Владимир Путин посрещна френския президент Еманюел Макрон, се трансформира в знак на смразените връзки сред Русия и Запада през 2022 година - само че произходът й в действителност връща времето обратно към интервал на много по-топли връзки сред Европа и Москва. 

Създателят на гигантската маса е италиански дизайнер на име Ренато Полоня - притежател на компания на име Oak. Той разпознава творбата си, незабавно щом вижда фотосите от Екатерининската зала в Големия Кремълски замък преди седмица. 

" Гордея се с нея. Винаги се вълнувам, когато видя, че моите творби са част от нещо значимо. Надявам се да донесе шанс против войната ", споделя той в изявление за " Corriere della sera ". 

Полоня живее в Канту - град, който се намира на към 40 км северно от Милано. През 1995-1997 година компанията му е поканена да взе участие в огромната реставрация на двореца в Кремъл. Големият замък в миналото е някогашната резиденция на съветските императори след построяването си в средата на 19 век.

В момента в него се намира резиденциите на президента на Русия и на Московския патриарх. Залите му са кръстени в чест на настойниците на военните ордени на Руската империя - Георгиевски, Андреевски, Александровски, Владимирски и Екатеринински. 

Масата на Ренато Полоня е 6 метрa на дължина и 2,6 метрa на широчина. Горната й част съставлява цяло дърво, а дизайнерът показва, че е доста сложна за направа. Боядисана е в бяло, украсена е със златни листа и ръчно направени украшения. 

Причината за настаняването на Еманюел Макрон в далечния й край е отводът на френския президент да си направи. Владимир Путин съблюдава изключително прецизен протокол, с цел да се защищити от възможна болест с Covid-19.

" Масата може и да е потребна за тази цел, само че сигурно дължината й няма нищо общо с пандемията. Направих я още преди 25 години ", споделя Полоня пред италианското издание.

Дизайнерът на мебели е поканен с още няколко подизпълнители за реновациите на двореца още по времето на президентския мандат на Борис Елцин.



В средата на 90-те години са заменени мебелите, подовата настилка, лампериите, всички осветителни тела, камини, гипсови тавани, мраморни покрития по стените и други Двуетажната постройка е с обща повърхност от 7000 кв. м. 

На въпроса какъв брой би коствала сега направата на маса като тази на Владимир Путин, Ренато Полоня дава отговор: " Може би към 100 000 евро ". 

Изборът на съветската администрация пада върху него, откакто 10 години по-рано Oak получава поръчка чрез руското консулство в Милано за обзавеждането на апартамент в една от постройките на Кремъл. 

Полоня не се е срещал с Елцин, само че споделя, че защитата на пространствата е била " впечатляваща ". 

" Имахме пропуск за влизане и излизане. Мебелите трябваше да минат през скенер. Не беше позволено да се вършат фотоси ", споделя той. 

Италианецът работи по поръчки за арабските страни - в това число за шейхове и кралски фамилии. Работил е по резиденциите на султаните в Малайзия, както и по обзавеждане на здания в страни от Близкия Изток и някогашните руски републики. 

" Веднъж имах поръчки от Кадафи и от фамилията на Саддам. После имах няколко клиенти, които желаеха да работя в публични здания, а в елементи резиденции - исторически имения с по 4-5 хиляди кв. м. повърхност в Монте Карло, Ривиерата, Лондон ", споделя той. 

Дизайнерът на импозантната маса откровено се забавлява с колажите и meme-тата след срещата на Путин и Макрон. 

" Бяха доста смешни. Масата очевидно е впечатлила много хора. Видях, че някой я беше трансформирал в люлка - това беше брилянтно. Друг беше сложил върху нея стълб за танци. Можем да кажем, че тази маса развива творчеството... ", споделя той пред " Кориере ". 

Междувременно немският канцлер Олаф Шолц стана следващият европейски водач, който беше настанен на дългата маса в Кремъл - още веднъж поради отвод да се подложи на тест в съветска лаборатория. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР