Мързеливи кюфтенца от пилешка кайма и ориз Ако обичате ястия

...
Мързеливи кюфтенца от пилешка кайма и ориз Ако обичате ястия
Коментари Харесай

Вкусно: мързеливи кюфтенца от пилешка кайма и ориз

Мързеливи кюфтенца от пилешка кайма и ориз

Ако обичате ястия от кайма, тази рецепта ще добави сбирката ви.

Днес ще разберете по какъв начин да приготвите мързеливи кюфтенца от пилешко месо и ориз. Мързеливи, тъй като просто би трябвало да ги оформите и да ги изпържите за няколко минути. Приготвят се елементарно, само че резултатът ще ви изненада прелестно. Хрупкавите и ароматни кюфтенца могат да бъдат сервирани като главно ядене. Опитайте и ще се влюбите в нежния им усет.

Необходими съставки:
пилешка кайма – 300 гр.
ориз – 200 гр.
яйце – 1 бр.
свеж лук – 20 гр.
кориандър – 1/2 връзка
соев сос – 2 супени лъжици
нишесте – 1 ч. л.
сол на усет
черен пипер (смлян) на усет
олио – 450 мл.

Начин на подготвяне:
Твърдо свареното яйце нарежете на дребни кубчета. Добавете го към пилешката кайма. Нарежете на ситно 2 клонки от кориандъра и 4 пера от зеления лук. Поръсете със соев сос, сол, черен пипер и разбъркайте всички съставки.

Сварете ориза и го смесете с нишестето в обособен съд. Оформете топки и ги оваляйте в ориза и пържете в огромно количество растително масло – тъй че кюфтенцата да потънат в него.

Когато придобият златист цвят, извадете ги и ги поставете върху хартиена салфетка. Когато непотребното олио се всмуква, поръсете кюфтенцата с останалите зелени подправки и сервирайте със зеленчуци.

Може да сервирате кюфтенцата със сметанов сос или кетчуп. Това ядене ще се хареса както на възрастните, по този начин и на децата.

Споделете тази рецепта с другари!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР