Мартин Чой е мотивиран повече от всякога за предстоящото състезание

...
Мартин Чой е мотивиран повече от всякога за предстоящото състезание
Коментари Харесай

Мартин Чой: Аз съм подготвен и мотивиран повече от всякога за 24 часа на Льо Ман

Мартин Чой е " стимулиран повече от всеки път " за идното съревнование " 24 часа на Льо Ман ", с което ще бъде открит новият сезон в Световния шампионат по мотоциклетизъм за устойчивост на писта. Българският водач на " Еко Рейсинг " ще кара във водещия клас Супербайк с MACO Racing Team, който през предходната година взе шестото място в генералното класиране и през тази още веднъж има огромни упоритости с мотоциклетите на Ямаха.

" Напрежението ще бъде по-голямо, само че аз съм квалифициран и стимулиран повече от всеки път. Надявам се да имаме шанс, самият тим е впечатляващ. Карах с Ямаха и през предходната година, само че в клас Суперсток. Доста марки смених, като стартираме с БМВ, Сузуки, Кавазаки няколко години… Разликата в клас Супербайк е, че той е отворен към подготовка на мотора и няма ограничавания ", съобщи българинът, който ще се състезава с №14 във Франция.

" За двата дни, които имахме с публични проби, не успяхме да създадем доста обиколки поради дъжд и студено време, само че почти съумях да се стиковам с мотора. От на следващия ден стартират тренировките, тъй че до събота ще създадем доста обиколки. Хубаво е, че подготвихме и двата мотора - новия за надпреварата и различен за тренировките, без ограничавания за електрониките. В формалните проби направихме към 100 обиколки в лимитирани обороти ", продължи той.



Легендарната конкуренция за " 24 часа на Льо Ман " ще се организира този уикенд, като Чой, за който това ще бъде осмо присъединяване в влиятелното съревнование, ще кара в екип с хърватина Мартин Вугринец и японеца Такеши Ишизука.

" Такеши е прочут играч, има победа в Сузука и няколко подиума в Малайзия. Участвал е и в " 24 часа на Льо Ман ". Другият играч е хърватски водач, който е много бърз. Той взе участие и предходната година с този тим, тъй че е най-добре осведомен с мотоциклета ", разяснява Мартин Чой

" С Такеши на габарити сме почти изравнени, само че Вугринец е 10-15 см по-висок. Това беше малко дискомфортно на тестванията, защото имахме малко различия за кормилата и степенките. Стигнахме до решение по-близо до нас, защото ние сме двама. Успяхме да създадем по този начин, че моторите да са удобни и за тримата, с цел да не ни морят ", показа още българинът.

Най-успешният ни мотоциклетист разкри още, че към момента не знае кой ще кара пръв за MACO Racing Team на " Льо Ман " и добави, че ще продължи да бъде част от отбора в хода на целия шампионат.

" Не е значимо кой ще започва. Важно е да сме с идентични, близки времена и да бъдем константни в обиколките ни. Когато един от тримата в тим куца, това рефлектира върху другите двама. Състезанието ще бъде доста тежко, тъй като пистата е интензивна и няма места за отмора. В Льо Ман обаче в никакъв случай не е елементарно ", сподели Чой.

" Имам подписан контракт и оставам с този тим за целия шампионат. Надявам се да съм жив и здрав, с цел да ме видите във всички надпревари ", добави той.



Накрая българинът даде оценка и на старта на акцията си в родния шампионат, който бе открит през миналия уикенд на пистата " Серес ". В хода на първата конкуренция механически проблеми попречиха на родния мотоциклетист да стигне до първото място, до момента в който във втората той въобще не започва.

" Не чаках по този начин да започва сезонът. Не беше това, което си представях. Най-важното е, че съм здрав и че след няколко часа потеглям за надпреварата, което е цел №1 в моя календар. Предстои ми дълъг сезон, имаме над 15 старта и имам вяра, че ще покажа това, на което съм кадърен. В събота в първите обиколки водех и се усещах устойчиво, само че получих трептения в предницата и следва да разберем какво е това, защото електрониката е нова. Повечето хора от моя екип към този момент са във Франция, а аз останах още един ден с част от механиците ", приключи Мартин Чой.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР