Мартин Божанов-Нотариуса беше застрелян, защото някой се притесни, че може

...
Мартин Божанов-Нотариуса беше застрелян, защото някой се притесни, че може
Коментари Харесай

Бивш гл.секретар на МВР: Защо е бил убит Нотариуса, ако е бил следен и обезпечен със СРС-та?

Мартин Божанов-Нотариуса беше убит, тъй като някой се тормози, че може да се разприказва. Това разгласи в изявление за Българска национална телевизия досегашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров. Той съобщи, че не разполага с информация Божанов да е бил помощник на Министерство на вътрешните работи, само че в това време попита, за какво откакто Нотариуса е бил наблюдаван, гарантиран със СРС и наблюдаване, е било позволено да бъде погубен.

Защо е назначена и освободена от ГДБОП некадърно брачната половинка на Божанов, попита още Тодоров. По думите му тя е влезнала в антимафиотската работа с външен конкурс. " Изненадващото е, че е била назначена с външен конкурс, което е казус и не е правено. Начинът, по който е отстранена, води до нейното връщане след това ", разгласи той.

Министерство на вътрешните работи да предложи подобаваща служба на вдовицата на Мартин Божанов - Нотариуса. Това подреждат две правосъдни инстанции по делото, което Гергана Божанова води против уволнението си от ГДБОП през юли 2021 година

По времето, в което Петър Тодоров беше основен секретар на Министерство на вътрешните работи, имаше опит Петьо Петров-Еврото да бъде хванат, само че това не се случи.

" За мен не успяхме да го заловим, тъй като изтече информация. 15 минути преди да влязат сътрудниците, той е бил там, където трябваше да го заловят. По това време имаше няколко сходни случая ", акцентира той.

Тодоров разяснява и, че откакто има случаи на побоища в София значи има проблем с бежанците. " Проблемът с бежанците продължава да съществува и ескалира. Проблемът е основно от 2014 година, само че последните години се задълбочи. В момента се следи краткотрайно понижение на мигрантския напън, само че това е обвързвано с климатичните условия. Ще видите, че оттук насетне внезапно ще се усили натискът още веднъж. Проблемът е в това, че се връщат от Европа тихо и тайно ", съобщи някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

Само час след изявата на Тодоров, вътрешният министър Калин Стоянов се почувства обиден и пусна специфичен пост във Facebook, в което го упрекна в заблуждаване " посредством внушения и откровени неистини ".

" Опитите му да плаши обществото, че откакто има случаи на побоища в София значи има проблем с бежанците е ясно непознаване на проблематиката и освен това – демонстрация на непрофесионализъм ", написа министърът.

" Коментарите на Петър Тодоров за случаите с Петър Петров и Мартин Божанов са изрично прекачване на отговорност и голословни внушения, с които цели уронване престижа на институцията. Като някогашен основен секретар той е разполагал с задоволително запас и информация, с цел да разпореди нужните инспекции и следващи дейности. Такива няма ", показва още Стоянов и прибавя: " В умозаключение, с днешната си изява и демонстрирана „ професионална експертиза “ Петър Тодоров потвърди правилността на взетото от мен решение да предложа освобождението му като основен секретар на Министерство на вътрешните работи ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР