Мароканци участват в молитва, отбелязваща края на свещения за мюсюлманите

...
Мароканци участват в молитва, отбелязваща края на свещения за мюсюлманите
Коментари Харесай

Какво се случи през седмицата

Мароканци вземат участие в молитва, отбелязваща края на свещения за мюсюлманите месец Рамазан

22.9%
е, демонстрират последните данни на Национален статистически институт. Това е нарастване по отношение на равнището от миналата година, когато хората, живеещи под линията на бедността, бяха 22% от обществото. откакто в понеделник министърът на българското председателство на Европейски Съюз Лиляна Павлова уволни изпълнителния шеф на сдружението Мирослав Боршош, а ден по-късно министър председателят Бойко Борисов разгласи, че ще изземе от Павлова пълномощията на принципал и ще възвърне Боршош. В сряда кабинетът дефинира нов принципал на НДК - министъра на културата Боил Банов. Българска социалистическа партия и ДСБ желаеха парламентарна анкетна комисия да проверява ръководството на НДК, Движение за права и свободи разгласи, че ще поддържа това, а прокуратурата удостовери, че има следствие за незаконосъобразни разходи на парите за ремонта на постройката.

Минималният размер на пенсията за застрахователен стаж и възраст става 180 лева от 1 юли 2017 година и 200 лева - от 1 октомври 2017 година, откакто.

Националната здравноосигурителна каса предложи на Българския лекарски съюз (БЛС) да подпише съглашение за увеличение на месечните заплащания за лечебните заведения. Документът обаче планува единодушие от БЛС да бъде въведен предел за раждания, хемодиализи, химиотерапии и лекуване в реанимация, над който касата няма да заплаща. Съсловната организация изрично отхвърли да подпише сходно съглашение и в последна сметка НЗОК се съгласи да преведе дължимите пари на клиниките.

Свят

Американският президент Доналд Тръмп и индийският министър председател Нарендра Моди се срещнаха във Вашингтон и разискаха тероризма, съдействието в областта на сигурността и комерсиалните връзки

[Reuters] Европейските жители, живели най-малко 5 години във Англия, ще би трябвало да аплайват за персонална карта. Това излиза наяве от оповестения от английското държавно управление документ, който коментира. Ако жителят на Европейски Съюз не е живял там пет години преди датата на приключването на договарянията, ще получи двегодишен " гратисен интервал ". На процедура всеки, дошъл на Острова преди края на договарянията, ще може да изчака пет години и да вземе персонална карта, без да се опасява от депортация. Постоянното престояване ще даде достъп до правата на английските жители - пенсионни, обществени и цивилен - без правото на глас в изборите.

Катар подлага на критика съседите си от Персийския залив, че отхвърлят да договарят по отношение на своите. Саудитска Арабия, ОАЕ, Бахрейн и Египет упрекват Доха,

Икономика

Осигуряването на финансова самостоятелност за Комисията за финансов контрол (КФН) е основна задача пред управляващите в България., която през януари бе в София, с цел да извърши оценка на финансовия бранш (Financial Sector Assessment Program). Начинът е посредством увеличение на каузи, който имат в издръжката й таксите, събирани от поднадзорните лица. В разбора си специалистите се стопират и на редица опасности пред застрахователния и пенсионноосигурителния бранш, които са в ущърб на обезпечените лица, като се предлага серия от ограничения, множеството от които с къси периоди за осъществяване.

Четири гранати са били хвърлени по постройката на Върховния съд на Венецуела от хеликоптер. Президентът Николас Мадуро назова случилото се терористичен акт

[Reuters] Кредитирането регистрира растежи, депозитите също не престават да се усилват, а неприятните и преструктурираните заеми понижават. Ръст в кредитирането има и при семействата, и при фирмите. Най-голямо е годишното нарастване на потребителските заеми. Те се усилват с 4% по отношение на май 2016 година, като доближават 7.5 милиарда лева Годишният растеж при жилищното кредитиране е 3.2%, като размерът нараства до 8.955 милиарда лева Фирмените заеми също нарастват, като годишният растеж е 3.3% и в края на май тази година доближава 19.127 милиарда лева

Прокуратурата упрекна в закононарушение двама някогашни ръководители на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР)., от които е можело да настъпят нездравословни последствия за крайните консуматори на газ. Разследването идва след срещата на притежателя на " Овергаз " Сашо Дончев с основния прокурор Сотир Цацаров в офиса на предприемача Георги Гергов. След нея Дончев се оплака, че основният прокурор му е отправил предизвестия за политическата и издателската му активност. По-късно той съобщи, че сред абсурда със срещата и стартиралите досъдебни производства против длъжностни лица в КЕВР има явно връзка. Сега Семерджиев е упрекнат в безучастие по тъжба на " Овергаз " против " Булгаргаз ", а Тодорова - за нарастване на цените за транспорт на газ.

Създадената от Марк Зукърбърг обществена мрежа Фейсбук към този момент има 2 милиарда консуматори. Това заяви самият той в профила си във Фейсбук, където Зукърбърг има над 92 млн. почитатели. Едновременно с това през тази година порастват и приходите и облагата на компанията, като за първото тримесечие на 2017 година постъпленията са 8.03 милиарда $, или с 49% повече по отношение на предходната година. Печалбата е повишена със 76% до 3.06 милиарда $.

Бизнес

Групата " Монбат " е придобила две немски компании за литиево-йонни акумулатори. които ще бъдат слети в EAS Batteries, оповестиха от българското сдружение в информация до борсата. Оттам не прецизираха кое сдружение от групата на " Монбат " е купувачът и на каква цена е подписана договорката, като единствено показаха, че детайлности ще бъдат оповестени след дефинитивно привършване на финалната фаза. През идващите две години компанията ще влага над 5 млн. евро в съоръжение и уголемение на екипа.

Контролираното от Делян Пеевски сдружение " Благоевград БТ " е новият притежател на " Техномаркет ". само че активите на веригата за техника са 191.7 млн. лева към края на предходната година, а приходите на сдружението са 300 млн. лева Пеевски посредством компанията си " НСН инвестмънт " купи мажоритарния пакет в " Техномаркет " при започване на 2016 година от Едоардо Миролио против неназована сума. В края на годината депутатът изиска позволение от Комисия за защита на конкуренцията да продаде мажоритарния дял на дубайската компания TGI Middle East. Тя е мажоритарен притежател на " Булгартабак холдинг ", част от който пък е " Благоевград БТ ".

Фирмата има годишен оборот от към 50 млн. евро. Сделката предстои на утвърждение от локалната Комисия за защита на конкуренцията и от дистрибутора не дават спомагателна информация и възможна цена. Според известието до Българската фондова борса създателят на компанията доктор Драган Петрович ще резервира миноритарен дял и ще продължи да бъде изпълнителен шеф. " Софарма трейдинг " стъпи на сръбския пазар през 2015 година, в началото с извънредното си портфолио. Съседният ни пазар е доста по-малък от българския, с продажби за към 500 - 600 млн. евро годишно.Сделки и планове

Производителят на сладка и конфитюри край Пловдив. Фабриката ще бъде към три пъти по-голяма от съществуващата, която ще продължи да работи, и ще разреши на сдружението да усили потенциала си, както и да добави нови артикули. Компанията залага на увеличение на износа, като все още над половината от продукцията отива зад граница. По предварителни оценки инвестицията ще бъде сред 7 и 9 млн. лева

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е дала позволение " Лизинг финанс " да купи " Ти Би Ай рент ". " Лизинг финанс " (известна преди като " Пиреос лизинг " ) ще придобие 100% от акциите на " Ти Би Ай рент ", като договорът за покупко-продажба е от 6 март 2017 година, излиза наяве от решението на регулатора. Сегашният притежател на продаваното сдружение е Ти Би Ай банк..

, което се занимава с произвеждане на опаковки, филтри и гилзи за цигари. В известие до вложителите на фондовата борса " Юрий Гагарин " оповести, че приготвя договорка, и я стимулира с гонене на цел за разгръщане на бизнеса. Ще бъдат добити 100% от дяловете на " София принт инвестмънт " против 11 млн. лева, като финансирането ще е със лични средства.

Американският производител на мотори Harley-Davidson ще кандидатства за придобиването на италианската марка Ducati., оповестява Reuters. Според източници на Reuters с изключение на Harley-Davidson капиталовите фондове KKR, Bain Capital и Permira, както и индийският производител на мотори Bajaj Auto ще насочат предложения за придобиването на Ducati.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР