Мармотът Фил - прочутият фолклорен метеоролог от градчето Пънксътоуни в

...
Мармотът Фил - прочутият фолклорен метеоролог от градчето Пънксътоуни в
Коментари Харесай

Ледена епоха в САЩ: Мармотът Фил ще каже свършва ли зимата

Мармотът Фил - фамозният фолклорен метеоролог от градчето Пънксътоуни в щата Пенсилвания, Съединени американски щати, през днешния ден излиза от дупката си, с цел да направи обичайна си прогноза , написа в. " Дейли експрес ".

Легендата гласи, че в случай че Фил види сянката си на днешния Ден на мармота, зимата ще продължи още шест седмици . Облачното време и неналичието на сянка вещаят скорошно настъпване на пролетта.

Събитието нормално притегля десетки хиляди любопитни в градчето Пънксътоуни. Към фамозния окосмен метеоролог се причислява и антуражът му - група запалянковци, които всяка година поставят старовремски облекла и цилиндър, с цел да следят предсказанието на мармота.

Прочутият Фил е планувал времето над 130 пъти. Технически не един и същи мармот се изявява като метеоролог всяка година, а подбрано животно, което пресъздава персонажа. От " Клуба на мармота ", който провежда честването, напомнят, че първата сходна прогноза датира от 1886 година

Денят на мармота се отбелязва и на други места в Пенсилвания, както и в други щати, измежду които Джорджия и Охайо. В Джорджия като метеоролог се изявява мармот на име Генерал Борегар Лий. Косматият му сътрудник в Охайо се именува Чък.-->

В Канада водещото честване на Деня на мармота е в Уайъртън, Онтарио, където времето предвижда албиносът Уили.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР