Марко Одермат спечели седми пореден гигантски слалом от Световната купа

...
Марко Одермат спечели седми пореден гигантски слалом от Световната купа
Коментари Харесай

Марко Одермат триумфира в седми пореден гигантски слалом от СК

Марко Одермат завоюва седми следващ великански слалом от Световната купа по ски алпийски дисциплини. 26-годишния швейцарец изпревари огромния си противник Александър Омод Килде (Норвегия), който стигна до първи подиум в тази дисциплинираност. Състезанието се организира в Аделбоден, Швейцария


Одермат водеше с повече от секунда след първия манш, който беше скъсен заради мъгла, и в последна сметка победи с цели 1.26 секунда пред Килде.

Тройката добави Филип Зубчич (Хърватия), който прогресира с девет места във второто втурване, с цел да финишира на подиума, на 1.77 зад спечелилия.

Ривър Радамус (САЩ), който беше 20-ти след първото втурване се пребори за четвъртото място, откакто беше най-бърз във втория манш. Петицата добави Хенрик Кристоферсен (Норвегия). Той изостана на 1.97 сек. зад Одермат.

Одермат е водач в класирането за Световната купа със 736 точки, пред австриеца Марко Шварц с 464, който е отвън пистата поради травма. Килде на трето място с 320 точки, само че този първи подиум в гигантския слалом и идните надпревари в скоростните дисциплини може да му оказват помощ да се приближи до швейцареца.

За дребната Световна купа води Одермат с цялостен актив от 400 точки, пред Зубчич, който има 240 точки. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР