Марко Кавалери - ръководител на отдела за здравни заплахи и

...
Марко Кавалери - ръководител на отдела за здравни заплахи и
Коментари Харесай

Експерт от ЕМА препоръчва ваксината на AstraZeneca да не се ползва за хора над 60 г.

Марко Кавалери - началник на отдела за здравни закани и тактика за имунизация на Европейската организация по медикаментите (EMA) - счита, че използването на имунизацията от британско-шведската компания AstraZeneca за имунизация против ковид при хора над 60 година би трябвало да бъде прекъсната . Това мнение изрази той в изявление за вестник La Stampa, написа ТАСС.
С " Да! ", отговори Кавалери на въпроса, не би било по-добре да се забрани използването на тази ваксина измежду хората в упоменатата възрастова група. " Много страни, като Франция и Германия, обмислят опцията в светлината на по-голямата наличност на иРНК ваксини ", сподели представител на европейския регулатор.
 Канада удължи с месец периода на валидност на 50 000 дози на AstraZeneca Канада удължи с месец периода на валидност на 50 000 дози на AstraZeneca
Здравните управляващи на Канада удължиха с един месец периода на валидност на близо 50 000 ваксини на AstraZeneca, който изтичаше на следващия ден. Канадско...
На 7-ми април EMA заключи, че кръвните съсиреци би трябвало да бъдат включени в листата с редки странични резултати на имунизацията AstraZeneca . В същото време европейският регулатор счете, че изгодите от използването на лекарството не престават да надвишават рисковете. EMA към момента не е съумяла да дефинира какво тъкмо предизвиква тези странични резултати. През март като защитна мярка редица страни прекратиха използването на имунизацията от AstraZeneca заради известия за формиране на тромби в огромни кръвоносни съдове заради проблеми със съсирването на кръвта при имунизираните. Въпреки това, след рекомендацията на EMA, използването на имунизацията беше обновена. Понастоящем в някои страни, в това число Италия, Испания и Германия, има право да имунизира единствено хора на възраст над 60 г .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР