Марката Jeep се представя с най-новия си модел Jeep Compass на

...
Марката Jeep се представя с най-новия си
модел Jeep Compass на
Коментари Харесай

Jeep излага Compass на Турист Ауто Шоу Варна

Марката Jeep се показва с най-новия си модел Jeep Compass на Турист Ауто Шоу Варна. Шоуто се отваря през днешния ден на паркинга на магазин Метро и ще остане там до 29 април. Амбициозният стилен SUV беше показан за първи път на български автосалон през октомври на Автомобилен Салон София. На изложението във Варна ще може да се види модела с 2,0-литров дизелов мотор със 170 к.с.

Моделът е основно допълнение към портфолиото на Jeep, защото разрешава на марката да нападна компактния сегмент SUV - извънредно значим и бързоразвиващ се сегмент по света, който се чака да нарасне с близо 20% до 7,5 милиона през 2020 г. Само в Европа, този сегмент през днешния ден е над 1,6 милиона и се чака да доближи повече от 2 милиона единици до 2020 година

За да отговори на другите потребности на клиентите в целия район, Compass предлага два бензинови и два дизелови мотора в общо осем разнообразни комбинации от двигатели и четири различни конфигурации: Sport, Longitude, Limited – с най-високо осъществяване от позиция на усъвършенстване, стандартно технологично наличие и съоръжение, и Trailhawk - предлагащ най-хубавите в класа Trail Rated 4x4 благоприятни условия посредством специфични стандартни характерности, предназначени за клиенти, които изискват най-много от позиция на възможностите за придвижване отвън пътната настилка.

Новият Jeep Compass се отличава със запомняща се, съвременна хармония, с необятна позиция и изключителни пропорции „ от прозорците до гумите ”. Новият стилен SUV е лесно разпознаваем като Jeep посредством на характерните обичайни дизайнерски знаци, като седемслотовата решетка и трапецовидните „ арки ” над колелата. Дизайнерите на Jeep придават на именитата седемслотова решетка нов стил, като акцентират всеки отделен хром слот с гланцирано черно. LED светлинте на предните фарове, контурирани с черно, прибавят темперамент и отношение към лицето на напълно новия Jeep Compass.
Драматичната линия на покрива и мускулестите калници създават зашеметяващ профил. Премиум външен тип е постигнат с голям брой декоративни елементи в гланцирано черно. Наличният двупанелен шумоизолиран панорамен покрив, планиран да усили максимално повърхността и пространството за главата, обезпечава чувството за свобода на намерено, което е емблема на марката Jeep. Отличителна характерност на задната част на Новия Compass са неповторимите LED лампи: с тънка, правоъгълна форма, задните лампи навлизат ултимативно в повдигащата се врата за премиум външен тип, запаметяващ се и различим като Jeep Compass на пътя или извън него.

Високият интериорен дизайн се отличава с превъзходни характерности и технологии
Новият интериорен дизайн на Jeep Compass се отличава с изискани материали и технически елементи. Трапецовидният панел на стените е с присъщ за Jeep дизайн, състезателен цвят и финални линии, които допълват интериора. Централното табло приютява 5.0-инчовите, 7.0 или 8.4-инчови датчици на системата Uconnect. Централната подпора елегантно интегрира функционалните благоприятни условия на Jeep Compass, включително избор на скоростна кутия, управление Selec-Terrain, електронна спирачка за паркиране, бутони за прекъсване на двигателя (ESS), бутони за ръководство на климата в автомобила и силата на звука, както и лесни за позлване и достъпни портове за медиа свързване и зареждане.

Инструменталният клъстер на лидера е внимателно планиран и разполага с 3,5-инчов или 7-инчов информативен LED дисплей за лидера. Цветният 7-инчов информационен екран може да се конфигурира от лидера за по-лесен достъп по време на шофиране и е общоприет за моделите Limited и Trailhawk.

Разширена лесна за прилагане технология, включваща напълно нови информационни системи
Новият Jeep Compass задава новия стандарт по отношение на системите за инфоразвлечение в гамата на Jeep. Той предлага три нови Uconnect системи (UConnect 5.0, 7.0 и 8.4NAV), предоставящи информационни, развлекателни и навигационни функционалности, с цел подобряяване шофирането и комфорта на пасажерите. Системите Uconnect 7.0 или 8.4 NAV имат екран с висока разделителна способност с капацитивно допиране и включват нови функционалности на Apple CarPlay и Android Auto (стандартни за Limited и Trailhawk) за hands-free телефон, навигация (само за системата 8.4NAV) и гласово текстово известие. Те ще позволят на клиентите да интегрират безпроблемно системите за надзор на гласа на телефона си и цялостната гама от функции за инфоразвлекателни услуги.

В Европа гамата Compass се задвижва от един бензинов и два дизелови мотора. Предложенията за бензиновите двигатели включват 1.4-литров MultiAir2 Turbo мотор със Stop & Start, който обезпечава 140 к.с. при 5000 об. / мин. и въртящ миг от 230 Нм при 1750 об. / мин. в композиция с шестстепенната механична скоростна кутия и конфигурация 4х2. 1.4-литровият двигател MultiAir2 Turbo 170 к.с. при 5500 об. / мин. и въртящ момент от 250 Нм при 2500 об. / мин., съчетани с деветстепенна автоматизирана скоростна кутия и 4x4 настройка.

Обхватът на дизеловите двигатели включва ефикасния 1.6-литров MultiJet II със Stop & Start, който обезпечава 120 к.с. при 3750 об. / мин. и въртящ миг 320 Нм при 1750 об. / мин., обвързван с шестстепенната механична скоростна кутия и настройка 4х2, а 2.0-литровият MultiJet II със Stop & Start с 140 к.с. при 4000 об. / мин. – обвързван с деветстепенната автоматизирана скоростна кутия - и 140 к.с. при 3750 об. / мин. - с шестстепенната механична трансмисия - и двете създават въртящ миг от 350 Нм при 1750 об. / мин., в настройка 4х4.

По-високата версия на 2.0-литровия MultiJet II със Stop & Start - осигуряваща 170 конски сили в композиция с деветстепенната автоматична трансмисия и 4x4 конфигурация (включително режима Trailhawk с бавни предавки) - добавя дизеловото предложение на Compass.

Източник: Tourist Auto Show 2018

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР