Мария Габриел не обмисля смяна на министри. Така вицепремиерът коментира

...
Мария Габриел не обмисля смяна на министри. Така вицепремиерът коментира
Коментари Харесай

Мария Габриел не обмисля смяна на министри

Мария Габриел не обмисля промяна на министри. Така вицепремиерът разяснява предстоящата ротация на държавното управление и опцията за промяна на министри.

“Имаме управническа стратегия и имаме потребност от ясни резултати, които хората да усетят ”, сподели Габриел

Тя означи и потребността да продължава да се работи с парламентарните групи. Управленската стратегия не е единствено дейности и финансиране на избрани начинания, а е обвързвана със законодателство, уточни тя..

Според Мария Габриел на този стадий най-важното е всекидневна работа. Много ясно да се устоява на всевъзможен вид напрежение, което води до разделяне. Всички дружно да покажем, че с това държавно управление могат да се случат неща, които хората, бизнесът, сътрудниците в Европейски Съюз и НАТО чакат от нас

Не очаквайте от мен да бъда част от разделения и напрежения, които в този миг само и единствено вредят България да стане член на Шенген. Така Мария Габриел разяснява и тематиката за приемането на страната ни.

Тя добави, че е провела 317 срещи, над 100 конференции и 17 задачи за по-малко от пет месеца.

“Трябва да останем обединени, а не обвинявайки един или различен да признаваме изтощение. Защото единствено когато няма разделяне по идея, която за мен е идея за България, ние можем да се надяваме на добър резултат “, уточни вицепремиерът.

Габриел добави, че България има минимум четири равнища причини за приемането ѝ в Шенген. Те са политически, стопански, сигурността и така наречен „ контакти сред хората “.

Освен тях тя означи, че проектът за деяние България-Австрия е с положителни резултати, както и пилотният план на Европейска комисия.

На въпрос какъв съгласно нея е обозримият период за приемането на страната ни в Шенген, Габриел каза, че защото познава европейските институции и процеса на взимане на решения от ден първи споделя, че остава прагматична и внимателна и не счита, че би трябвало да се обвързваме с какъвто и да е период.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР