Мариновани патладжани с чушки ще се харесат на всички любители

...
Мариновани патладжани с чушки ще се харесат на всички любители
Коментари Харесай

Мариновани патладжани с чушки

Мариновани патладжани с чушки ще се харесат на всички фенове на тези зеленчуци. Това е съвършената гарнитура за месо и други ястия. Може да се съхраняват и на стайна температура, което е доста комфортно.

Необходими съставки:

2 кг патладжани2 кг чушки100 г чесънзелени подправки на усет

За патладжаните:

3 л вода1 с. л. сол

За маринатата:

1 л вода50 г сол150 г захар200 мл олио150 мл оцет3-4 дафинови листа15 зърна черен пипер

Начин на подготвяне:

Обелете патладжаните. Нарежете ги напречно на 3 или 4 части с почти идентичен размер, тъй че да не са по-големи от 5-6 см, след което ги нарежете по дължина на филийки, не по-дебели от 1-1,5 см. Сложете ги да се наквасен в тенджера със студена вода и сол.

Налейте 3 литра студена вода в огромна тенджера или леген, прибавете 1 супена лъжица сол и разбъркайте доста добре. Поставете патладжаните в солената вода. Потопете ги изцяло и ги оставете в нея за 20-30 минути.

Междувременно се заемете с чушките. Отстранете дръжките и семките и ги нарежете на много огромни части, почти със същия размер като патладжаните.

Нарежете на ситно и обелените скилидки чесън.

За маринатата налейте в тенджера 1 литър вода и прибавете подправките. Оставете да заври. Потопете чушките за 1 минута от момента на завиране.

Изплакнете патладжаните с чиста вода, след което ги накиснете в марината за 1 минута.

Можете да напълните бурканите с патладжаните, чушките и чесъна.

Наредете бурканите в тенджера, като на дъното поставите забрадка, допълнете бурканите с останалата марината, която ще би трябвало да кипнете още веднъж.

Покрийте бурканите с капачки, без да ги затваряте. Налейте гореща вода в тенджерата, тъй че да стига до раменете на бурканите и я сложете на огъня. Стерилизирайте за 10-12 минути.

Вижте още: Домашни сладки

След това извадете бурканите от водата и ги затворете добре. Обърнете ги с капачките надолу и ги оставете под топло одеяло до идващия ден, или до момента в който изстинат изцяло.

Насладете се на апетитните мариновани патладжани с чушки!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР