Марин Льо Пен даде да се разбере на Владимир Зеленски,

...
Марин Льо Пен даде да се разбере на Владимир Зеленски,
Коментари Харесай

Русия очаква три основни думи от Льо Пен

Марин Льо Пен даде да се разбере на Владимир Зеленски, че в случай че стане президент на Франция, Украйна ще би трябвало доста да ограничи настояванията си към Европа. Но какви са възможностите Льо Пен да победи Еманюел Макрон? И по какъв начин се промени отношението ѝ към Русия през петте години, минали от последния избор на притежател на Елисейския замък?

„ Зеленски желае повече, в сравнение с може да даде “, сподели Марин Льо Пен. Той в действителност желае доста: затваряне на небето над Украйна (всъщност влизането на НАТО във въздушна война с Русия), статут на претендент за Европейски Съюз, отменяне на съветските енергийни запаси, тежки оръжия и минимум седем милиарда $ на месец (това е към този момент, по-късно ще има още - общият спад на производството в страната към днешна дата възлиза на 270 милиарда $, т.е. Украйна е изгубила половината от стопанската система си).

Трябва да се означи, че Зеленски желае долари, макар че настояването е отправено до ръководителя на Европейската комисия, където се оперира с евро.

По лицето на Льо Пен се вижда, че тя няма да даде, самите французи имат потребност от парите в този момент. И това е в основата на една от двете нежни очаквания, че тя ще успее да победи настоящия президент Еманюел Макрон на втория тур на изборите, плануван за 24 април.

Втората вяра е увеличението на пенсионната възраст от 63 на 65 години, което Макрон даде обещание да реализира след успеха си. Повече от три четвърти от французите са срещу промяната, само че за тези, които към този момент са пенсионирани, това не е толкоз фундаментален въпрос. Те са едно от " ядрата " на електората на Макрон, до момента в който хората на междинна възраст избират неговия противник.

Но да се върнем на Зеленски, тъй като най-забележителното нещо в изказването на Льо Пен е нейният звук. Вече не е признато да се приказва с президента на Украйна в Европейски Съюз в този звук - или му се възхищават, или му съчувстват, или, когато стане изключително нагъл, показват комплициране и страдание, както в тази ситуация със абсурда към немския президент Щайнмайер.

За Русия е значимо да не се приема това персонално: Льо Пен не е „ проруски претендент “, както обичат да споделят нейните симпатизанти тук и врагове в Европейски Съюз, а претендент на френския народен нарцисизъм.

Тези, чиято лична собствена кожа е по-близо до тялото. Тези, които не желаят повишаване на цените на газа и бензина като последица от икономическата война с Руската федерация. Тези, които не са удовлетворени от мигрантите от Африка и Украйна поради неналичието на работа. Тези, които считат, че целите би трябвало да се изместят от външната политика към повишение на виталния стандарт.

Тя е претендентът на „ дълбокия народ “, който е неудовлетворен, че Франция създава външнополитическия дневен ред на Съединени американски щати в Европа в ущърб на личните си стопански ползи.

Що се отнася до съветската тематика, Льо Пен е намерено въвличана в нея – тя е притисната в ъгъла и е принудена да дава отговор на въпроси, за които не желае да приказва. Поради това, че сходни мнения са изкопчени, те могат да си опонират.

„ Когато военните дейности приключат, ще предложа стратегическо доближаване сред НАТО и Русия” Льо Пен сподели по този начин. Но Льо Пен също даде обещание, че ще изтегли Франция от обединеното военно командване на Алианса при положение на нейната победа. И това за нея също няма директно отношение към Русия, това е чист голизъм, върху който е издигната Петата република: англосаксонците не би трябвало да командват французите.

По този въпрос позицията на Льо Пен не се е трансформирала от доста години, само че по доста други въпроси тя стана доста по-умерена от преди. Например водачът на „ Националната асоциация “ към този момент не се застъпва за отдръпването на Франция от Европейски Съюз, вместо това предлага промяна за превръщането чу в съюз на суверените – „ преразглеждане на настройките на Европейската комисия, която се провали със своя план за организация на Европа “.

Като цяло акцията ѝ е построена върху две послания. Първата е грижата за хората и решаването на техните проблеми (в това ненапълно наподобява на акциите на Ангела Меркел). Втората е асоциация (в името на Франция, в името на бъдещето и т.н.), ориентирана, апропо, и към привличането към урните тези, които са скептични към Льо Пен, само че ненавиждат Макрон.

Тази тактичност работи добре в провинцията, изключително в североизточната и югоизточната част на Франция, само че въобще не работи покрай Париж. Столичните буржоазни сноби са подготвени да гласоподават за доста по-радикалния Ерик Земур с облика му на тъничък интелектуалец, само че не и за Льо Пен. От изборите преди пет години резултатът ѝ в Париж съвсем не се е нараснал, само че резултатът на Макрон там също е доста по-нисък от междинния за страната, а крайнолевият троцкист Жан-Люк Меланшон ненадейно стана победител в най-големия град във Франция, като завоюва повече над 30% от гласовете.

Журналистите в Париж са същите хора, които постоянно бомбардират Льо Пен с въпроси за Русия, очаквайки тя да стартира да се извинява и да търси оправдания. Те схващат, Льо Пен схваща, всички схващат, че френското публично мнение е на страната на Украйна, тъй като съвсем всички медии без изключение са на страната на Украйна.

В моменти ние е прелестно да чуем, че Льо Пен към момента счита Крим за част от Русия, като акцентира, че кримчаните са изразили волята си на референдум. Както, евентуално, фактът, че тя изрично не харесва концепцията за налагане на каквито и да било наказания върху съветските енергийни запаси, към които Съединени американски щати настойчиво тласкат Европейски Съюз със спътници като Полша.

Тя обаче въобще не е „ приятелката на Русия “, за която се смяташе съгласно модела от 2017 година „ Като цяло “ водачът на „ Националната асоциация “ поддържа антируските наказания и осъжда специфичната интервенция в Украйна. В същото време отхвърля да я назова „ геноцид “, както споделя Джо Байдън, само че и Макрон също отхвърля, най-малко към този момент.

С други думи, на фона на общоевропейското и френското Льо Пен в този момент също е „ умерена “ по съветския въпрос – не е „ проруски претендент “, а „ умерено антируски “. Но което е доста значимо, тя е разумен претендент и разбирането на обективните изгоди в дълготраен проект е доста по-важно от сезонните страсти.

„ Мисля, че Западът ще има какво да губи, в случай че Русия избере да си сътрудничи с Китай “, споделя Льо Пен. Но това не е мнението на русофил, а на икономист. По-рано подобен “икономист “ на общоевропейско равнище беше Германия. Между Москва и Берлин към този момент няма " специфични връзки " (и не се очакват), само че в случай че Льо Пен завоюва изборите, може да се чакат " специфични връзки " сред Москва и Париж.

Освен това Льо Пен постоянно нападна Берлин, упреква Брюксел в половината грехове, дава обещание да анулира взаимни планове с германците в региона на въоръженията и да не закача френската нуклеарна промишленост („ Зелените “, които в този момент наводниха немското външно министерство, в действителност протягат ръка на нея).

Друго нещо е, че Русия и Макрон в прочут (но не лош) смисъл имат „ специфични връзки “, а успеха на Льо Пен към момента наподобява извънредно малко евентуална.

Кампанията се движи към резултат от 45% до 55%, а в най-хубавия случай за Льо Пен - 48% до 52% в интерес на Макрон. Социолозите приказват за това, а електоралната география и логиката на френските вътрешнополитически процеси поддържат това.

Тя завоюва половин милион повече гласове на първия тур, в сравнение с преди пет години, само че Макрон усъвършенства резултата си с повече от милион и би трябвало да бъде избран отново за втори мандат без никакви проблеми, което неговите прародители Оланд и Саркози не съумяха.

Между другото, Ширак също беше избран отново през 2002 година единствено тъй като бащата на Льо Пен отиде на втори тур с него - нетърпим и коренен, в този момент отчужден от щерка си в политиката и в живота.

Настоящият втори тур в прочут смисъл ще бъде борба сред тв приемника и хладилника: всички съществени медии поддържат Макрон и се борят с „ фашизма “ в лицето на Льо Пен, само че засилващата се инфлация и безработицата ясно загатват, че е нужна действителна смяна в до момента образцовата демократична икономическа политика.

В тази връзка се чака разединение измежду електората, който поддържа троцкиста Меленшон (21,95%, трето място и 7,7 милиона гласа): самият той изрично приканва за гласоподаване „ срещу Мадам Льо Пен “, само че някои от неговите гласоподаватели ще гласоподават срещу промените на Макрон. Тази част обаче не е задоволителна на водача на “Националната асоциация” за президентството: съвсем 70% от гласоподавателите на Меланшон са мюсюлмани, отсам и успеха му в Париж и Марсилия.

Но в случай че се случи знамение, сходно на това, което докара Тръмп в Белия дом през 2016 година, комбинацията от възгледите на Льо Пен за международния ред разрешава на Русия да разчита, че новият водач на Франция ще ѝ каже три съществени думи.

Не, не „ обичам те, Русия “, а „ дано бъдем егоисти “. Такъв брак по сметка може да стане в действителност мощен.

Превод: В. Сергеев

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР