Марихуаната или новата бизнес ниша отвъд океана Пандемията срещу Covid-19

...
Марихуаната или новата бизнес ниша отвъд океана Пандемията срещу Covid-19
Коментари Харесай

Легализация в цъфтеж: Все повече предпиемачи на канабис в САЩ

Марихуаната или новата бизнес ниша оттатък океана

Пандемията против Covid-19 докара до стремглаво повишаване на използването на марихуана в Съединените щати. Освен чисто психическото пояснение на явлението поради локдауните, маските и тежката обстановка за живот, повишението на използването се дължи и на легализацията. Към март 2021 година 36 щата, както и окръг Колумбия са одобрили здравната приложимост на канабис съгласно Националната конференция на държавните законодателни органи. От тях 15, включително окръг Колумбия, са приели потреблението на растението и с развлекателни цели, написа " Ройтерс ". Все по-големият потребителски интерес към марихуаната напълно разумно докара и до интереса на бизнеса. През последните няколко месеца оттатък океана вложителите в канабис стават от ден на ден. Бум се следи и при софтуерните стартъпи за марихуана.

Основният инвеститорски интерес е ориентиран към разнообразни принадлежности за ръководство и електронна търговия на промишлеността

Weedmaps е американски уебсайт за предложения за търговци на канабис. През последните месеци на 2020 година и през първите на 2021 година посетителите му са се нараснали доста. Стив Алън е основен изпълнителен шеф на The Parent Company (TPCO). В същата компания рапърът Джей Зи е на позиция основен визионерски шеф. Двамата задават следните въпроси. Защо хората би трябвало да влизат в Wedmaps, откакто могат да отидат в Yelp? Защо да си поръчват трева посредством тази или онази система, в случай че могат да го създадат посредством DoorDash или Uber Eats ". The Parent Company към този момент е построила своя лична технология за електронна търговия, която може да се оправи с всичко - от бизнес мениджмънта до продажбите на канабис на дребно.

До през днешния ден една от най-големите покупко-продажби с рисков капитал в бранша е обвързвана с основаната в Орегон платформа Dutchie, която разгласи, че е събрала 200 млн. $ в кръг за финансиране, който я прави оценка на 1.7 милиарда $. Сред вложителите са някогашният началник на Starbucks - Хауърд Шулц, както и съоснователят на DoorDash Стенли Танг. Целта на платформата е да свърже производителите на канабис с клиентите, които да вършат поръчки до входната си врата.

Една от най-големите покупко-продажби с рисков капитал в бранша е обвързвана с основаната в Орегон платформа Dutchie, която разгласи, че е събрала 200 млн. $ в кръг за финансиране, който я прави оценка на 1.7 милиарда $.

Сред вложителите са някогашният началник на Starbucks - Хауърд Шулц, както и съоснователят на DoorDash Стенли Танг

Целта на тяхната платформа е да свърже производителите на канабис с клиентите, които да вършат поръчки до... входната си врата. Стартъпите за канабис в Америка през днешния ден се управляват от тясно обвързвана мрежа от вложители. Сред тях са Liquid 2 Ventures, ръководена от някогашния куотърбек на NFL Джо Монтана и Casa Verde Capital, учредена от рапъра Snoop Dogg.

В Съединени американски щати има над 90 частни и обществени софтуерни компании за канабис, а от 2018 година насам вложителите са влели над 2.5 милиарда $ в стартъпи, свързани с марихуана.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР