Мариела Костадинова и Панайот Димитров ще представят страната ни на

...
Мариела Костадинова и Панайот Димитров ще представят страната ни на
Коментари Харесай

Бургаски акробати представят България на летните младежки олимпийски игри

Мариела Костадинова и Панайот Димитров ще показват страната ни на Летните юношески олимпийски игри, които ще се проведат в Буенос Айрес - Аржентина, от 11 до 23 септември.

Мариела и Панайот завоюваха квота за присъединяване в Олимпиадата по време на Световното съревнование по акробатика за възрастовите групи, което се организира в Антверпен - Белгия. Двойката влезе във финала с четвърти резултат след квалификациите и зае 4-то място в крайното класиране.

До финала на Световното съревнование доближиха представители от Казахстан, Русия, Португалия, България, Беларус, Украйна, Израел и Англия. Класирането на българските акробати е неоспорим триумф, откакто страната ни дълго време нямаше представители на такова равнище на международен конгрес.

Кметът Димитър Николов се срещна с Мирела Костадинова, Панайот Димитров, персоналния им треньор Гергана Денева и хореографа Диана Колева.

" Гордеем се с вас, поисквам ви да визиите по най-достойния метод Бургас и страната ни по време на Младежките олимпийски игри в Аржентина ", пожела на младите състезатели Николов. На срещата участваха още зам.-кметът доктор Лорис Мануелян и началникът на отдел " Спорт, предварителни защити и юношески действия " Веселина Деведжиева.

Община Бургас ще помогне на акробатите с обезпечаването на условия, при които те да водят самостоятелна подготовка до присъединяване им в игрите.

Мариела и Панайот са състезатели на Клуб по спортна акробатика " Бургас ". Личният им треньор Гергана Денева е международен първенец за младежи и вицеевропейски първенец за дами. Освен хореографа Диана Колева, с младите очаквания на спорта работи и националният треньор Драгомир Драганов.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР