Маргарита Королева е кандидат на медицинските науки, главен лекар и

...
Маргарита Королева е кандидат на медицинските науки, главен лекар и
Коментари Харесай

Как да ускорите метаболизма без тренировки: съветите на най-добрата диетоложка на Русия – Маргарита Королева!

Маргарита Королева е претендент на медицинските науки, основен доктор и създател на Център за естетична медицина. Нейни пациенти са едни от най-известните хора в Москва.

Съветите, които Маргарита Королева дава за това по какъв начин да горите калории без тренировки са скъпи. Те, по-скоро, са насоки за храните, които форсират метаболизма. Свързани са и с някои потребни и приятни дейности, които ние по една или друга причина подценяваме.

Но, диеотложката е безапелационна – по този начин може да започнете дългия път на отслабването. Не бива да се заблуждавате, че интензивен метаболизъм без извършения и спорт ще ви помогне да постигнете мечтаните резултати. Отслабването е многопластов развой.

1. Яжте люто

Яжте пикантни храни. Ако вие сте от тези хора, които не правят оценка същинския усет на храната и избират да я подобрят с майонеза или кетчуп, би трябвало да измененията това. По-добре да прибавяте към храната нещо люто, като чили да вземем за пример. Подлютената храна освен ще ви накара да ядете по-малко. Капсацинът понижава риска от тумори.

2. Кои са верните питиета?

Ако сте решили да забързате метаболизма, значимо е да се ориентирате към верните питиета.

Хубаво е да може да си набавяте антиоксиданти с напитките. Зеленият чай е превъзходен избор в тази тенденция. Между другото, в случай че пиете 3 чаши зелен чай дневно, ще изгори до 100 спомагателни калории! И това без никакви спомагателни натоварвания. Кофеинът, съдържащ се в чая, също ще способства за ускорение на метаболизма. Не бива да се прекалява с тази напитка, по тази причина е по-добре да се задоволите с 2 чаши зелен чай.

3. Воден баланс

Водата е извънредно значима за организма

Ако не пием задоволително вода, тялото стартира да натрупва в допълнение количество вода, с цел да може да се поддържа водния баланс. Жените би трябвало да пият минимум 10 чаши чиста вода дневно, а мъжете – минимум 15.

4. Секс

Сексът също е превъзходен метод да се форсира обмяната на веществата. По време на оргазъм, кръвта мощно се насища с О2, а това от своя страна води до възстановяване на храненето на тъканите и форсира метаболизма.

5. Протеинови храни

При асимилиране на протеиновите храни тялото изразходва доста повече време, в сравнение с при въглехидратите и мазнините. Процеса на разграждане на протеините задейства силата на организма (както научно се назовава процесът на изгаряне на калории). И тази активация е съвсем двойна. Храните, богати на протеин ни държат сити по-дълго време.

Има още по-оптимистични данни за феновете на месо. Ето нещо, което е намерено от датските учени и което Маргарита Королева обича да цитира – с прибавянето единствено на 20% протеини в ежедневната диета ще увеличите изгарянето на калории с повече от 5%.

Инфо: https://lekuva.net/

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР