Марая Кери изнесе концерт в Саудитска Арабия. Американската певица се

...
Марая Кери изнесе концерт в Саудитска Арабия. Американската певица се
Коментари Харесай

Марая Кери стана първата жена, която пее в Саудитска Арабия

Марая Кери изнесе концерт в Саудитска Арабия. Американската певица се появи в черна, искряща рокля пред скандиращо голям брой в Икономическия град Крал Абдула - мегапроект, основан през 2005 година от тогавашния крал на страната.

Ди джей Тиесто и танцьорът Шон Пол бяха другите реализатори на шоуто в града, който се намира на към два часа от Мека.
 
: kicking off her first performance in with her hit song aptly titled " I Like That " - the crowd certainly seemed to.
— Arab News (@arabnews)

Марая Кери стана първата жена, която пее в Саудитска Арабия , откакто беше отстранена възбраната за увеселителната промишленост и анулирана половата сегрегация. През декември Енрике Иглесиас, Блек Айд Пийс и Дейвид Гета също бяха поканени да изнесат концерти в кралството след демократичните промени, осъществени от саудитския принц Мохамед бин Салман.

Решението на Марая Кери да пее в Саудитска Арабия срещна и остри рецензии от страна на правозащитници , които показаха, че режимът не се отнася съществено към отбраната на човешките права. Като доказателство те показаха продължаващите арести на жени-активистки, бруталното ликвидиране на журналиста Джамал Хашоги в саудитското консулство в Истанбул и продължаващата кървава война в Йемен.
 
: wowing the crowd during her performance in King Abdullah Economic City in.
— Arab News (@arabnews)

Според правозащитниците, тези концерти са опит от страна на режима да изглади интернационалния си имидж, до момента в който продължава и даже уголемява репресиите в страната.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР