Маратонът за приемането на текстовете от Изборния кодекс отново зацикли.

...
Маратонът за приемането на текстовете от Изборния кодекс отново зацикли.
Коментари Харесай

Спор в парламента заради съмнения с гласуване с чужди карти

Маратонът за приемането на текстовете от Изборния кодекс още веднъж зацикли. Споровете в пленарната зала не престават втори ден. Освен полемиката по текстовете, през днешния ден опозицията изрази подозрения дали няма операции със системата за гласоподаване.

Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи се усъмниха по какъв начин се обезпечава кворумът. И двете партии споделиха, че са открили, че не сработва биометрията. Това пък доло мотив да се счита, че може да се гласоподава с непозната карта.

ГЕРБ и Патриотите отхвърлиха тази опция. И на собствен ред се усъмниха по какъв начин единствено в лявата част на пленарната зала имало подобен проблем.

"Ще бъде направена информация и ще ви бъде показана информацията, която потвърждава, че се гласоподава с биометрия ", реагира и Валери Симеонов.

"Видеозаписи няма да бъдат предоставени, ще бъдат предоставени при поискване от ръководителите на групи на председателски съвет ", добави още той.

За внушенията на опозицията се изрече и депутатът Юлиан Ангелов, който сподели, че съвещанието се записва.

Димитър Лазаров от ГЕРБ пък подсети, че биометричната система е въведена от 41-вото Народно заседание точно поради подозрения за гласувания с непознати карти. По думите му по тази причина няма по какъв начин да се пробва в този момент Българска социалистическа партия да изрича подозрения.

По-рано през днешния ден Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи желаеха оставката на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева поради вчерашната обстановка с протестиращите майки от "Системата ни убива ". Караянчева обаче сподели, че няма да разреши Народното събрание да бъде сцена на хора, които желаят да извлекат политически дивиденти. Оставка също няма да подава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР