Маратонът на Берлин, който традиционно се провежда през септември, няма

...
Маратонът на Берлин, който традиционно се провежда през септември, няма
Коментари Харесай

Маратонът на Берлин също е отменен

Маратонът на Берлин, който обичайно се организира през септември, няма да се състои, оповестиха уредниците. Това стана факт, откакто управляващите в Германия публично не разрешиха всички обществени събирания на повече от 5000 души до 24 октомври поради пандемията от COVID-19.

Организаторите обаче не показаха дали надпреварата, на което бяха сложени последните седем международни върха, отпада изцяло или ще се търси дата за към края на годината за провеждането му.

"Научихме от конференцията на управляващите, че всички събития с повече от 5000 участници ще бъдат неразрешени до 24 октомври. Това визира доста от нашите събития, най-много Берлинския маратон, който няма да може да се състои на 26 и 27 септември, както бе планувано. Ще забележим какво следва от това решение, ще координираме идващите си стъпки и в най-скоро време ще ви осведомяваме за протичащото се ", написаха уредниците.

Маратонът на Лондон, който трябваше да се състои тази неделя, към този момент бе пренасрочен за 4 октомври поради пандемията. Глобално коронавирусът към този момент болести повече от 2,5 милиона души, а над 173 хиляди починаха.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР