Маратон Варна очаква участниците в тазгодишното издание с ново много

...
Маратон Варна очаква участниците в тазгодишното издание с ново много
Коментари Харесай

Маратон Варна с ново по-атрактивно и наскоро лицензирано трасе

Маратон Варна чака участниците в тазгодишното издание с ново доста по-атрактивно и неотдавна лицензирано трасе. Сертификатът бе получен от Международната лекоатлетическа федерация (ИААФ) преди месец и разрешава резултатите да бъдат публично приети в ранглистите. За приемане на регистрацията, самото трасе бе леко променено, което го направи още по-привлекателно за участниците. Старт/финалът още веднъж е на площад „ Независимост “ пред Операта, само че след прекосяването по централната пешеходна зона, маршрутът навлиза в Морската градина и там към този момент се вие по алеята около самия бряг. Така бегачите още веднъж ще бягат измежду зеленината на парка, само че този път пред очите им ще бъде и морският небосвод.

 © АРХИВ
Маратон Варна е плануван за 13 май със старт тъкмо в 9.30 ч. от площад Независимост. В новото лицензирано трасе за първи път е включен и полумаратон. Промените са в две от дистанциите, като в този момент участниците имат следния избор: 2 км градски крос (без възрастови ограничения), 10.5 км една обиколка (без възрастови ограничения), 21 км полумаратон две обиколки (без възрастови ограничения), 42.195 км маратон четири обиколки (право на присъединяване имат единствено навършилите 18 години към деня на състезанието).

Състезатели с картотека за 2017 година към БФЛА са освободени от такса присъединяване за дистанцията 42.195 км. Контролното време за класическия маратон си остава 5 часа, подкрепителни и освежителни пунктове ще бъдат построени на всеки 5 км и на старт/финала съгласно условия на ИААФ. Сроковете и методите за регистрация, както и изискванията за присъединяване могат да се видят в интернет страницата на маратона, в която онлайн формулярите са отворени и одобряват поръчки: http://marathonvarna42km.com/.

Атрактивният общ награден фонд още веднъж е 49 000 лева, разпределен в 44 самостоятелни награди, оповестяват уредниците от Община Варна. За спечелилите в класическия маратон са планувани по 8000 лева при мъжете и при дамите, което още веднъж сигурно ще притегли елитни маратонци от водещи международни школи и е причина за нови върхове и върхови достижения. Парични награди има и за призьорите в останалите дистанции без градския крос, където обаче са готови доста награди: спортни сакове, спортни екипи, шапки и други

Маратон Варна още веднъж е част от получилата към този момент голяма известност атлетическа верига под мотото „ Бягането като метод на живот “. Поредицата от маратони започва на 1 април в Стара Загора и ще приключи есента с Wizz Air София Маратон на 14 октомври.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР