Мануел Нойер ще бъде титуляр на Световното първенство в Катар,

...
Мануел Нойер ще бъде титуляр на Световното първенство в Катар,
Коментари Харесай

Тер Стеген пак няма да получи шанс да измести Нойер, защото не било добре за Бундестима

Мануел Нойер ще бъде титуляр на Световното състезание в Катар, макар последната му травма, съобщи треньорът на вратарите в националния тим на Германия Андреас Кроненберг. 36-годишнят капитан пропусна седем мача на Байерн (Мюнхен) поради контузия на рамото, само че се върна в игра в последния уикенд и оказа помощ за триумфа с 3:2 над Херта (Берлин) в 13-ия кръг на Бундеслигата.

Кроненберг приказва пред публичната телевизия АРД по този въпрос и съобщи, че треньорският щаб не е и мислил да стартира открита конкуренция за номер 1 сред Нойер и Марк-Андре тер Стеген от Барселона, тъй като това би било неподходящо като цяло. И също по този начин добави, че всички в щаба отпред със селекционера Ханзи Флик въпреки всичко са щастливи от отличното показване на Тер Стеген в испанския гранд в последните месеци.

Нойер, който е и капитан на Германия, е първи избор за вратата от Световното състезание през 2010-а година в Южна Африка. Четири години по-късно в Бразилия той подвигна и трофея на международния първенец, а също по този начин беше титуляр и на Мондиала в Русия преди четири години, въпреки и там да влезе в мачовете след травма. През 2018 Тер Стеген също беше в мощна форма и имаше апели той да бъде №1, тъй като Нойер не беше във форма. И тогава обаче изборът падна върху аса на Байерн

Сега вратарят има още два мача за Байерн преди националния тим на Германия да се събере за Световното състезание, което за тях стартира с мач против Япония на 23 ноември.

Ханзи Флик към този момент обявии, че ще разгласи цялостния лист от 26 футболисти в четвъртък.
 Мануел Нойер: Предполагам, че това ще е последният ми Мондиал Мануел Нойер: Предполагам, че това ще е последният ми Мондиал
Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР