Манипулативно е изказването, че български военни ще бъдат изпратени в

...
Манипулативно е изказването, че български военни ще бъдат изпратени в
Коментари Харесай

Военният министър Димитър Стоянов: Категорично няма да пращаме войници в Украйна

Манипулативно е изявлението, че български военни ще бъдат изпратени в Украйна. България обаче ще изпрати инструктори в Полша и Германия, които ще образоват украински бойци. Това сподели в “Лице в лице ” по bTV служебният министър на защитата Димитър Стоянов.

Той съобщи, че България няма опция да обезпечи повече военна помощ за Украйна, тъй като е изчерпала потенциала и не може да се лиши от повече въоръжение. Какво е дала България на нападнатата от Русия страна остава класифицирана информация, посочи Стоянов, като акцентира, че по този начин е и в Чехия, Румъния, Италия и други страни. Той обаче акцентира, че българската военна помощ е в топ 3 на това, което Украйна е поискала от съдружниците.

Димитър Стоянов изясни, че опция за така наречен “триъгълни покупко-продажби ”, с които да се обнови въоръжението на армията ни, а остарялото да бъде обещано на Украйна, сега няма. Военният министър сподели, че страната ни е закъсняла за използването на тази скица и сега най-силните страни в НАТО ни дават отговор, че нямат опция да удовлетворят настояванията ни. Стоянов обаче акцентира, че даже и да има позитивен отговор, договорът с друга страна би трябвало да бъде гласуван от Народното събрание.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР