Мандатът на израелския политик Бени Ганц за съставяне на правителство

...
Мандатът на израелския политик Бени Ганц за съставяне на правителство
Коментари Харесай

Мандатът на Бени Ганц изтече, но коалиционните преговори в Израел продължават

Мандатът на израелския политик Бени Ганц за сформиране на държавно управление на единството с досегашния министър председател Бенямин Нетаняху изтече тази нощ, съобщи Франс прес.

Двата лагера получиха 48-часово удължение на периода, само че не реализираха съглашение, макар договарянията, удостовери източник от израелското президентство.

В общо изказване, публикувано рано тази заран, Нетаняху и Ганц оповестиха, че ще продължат договарянията си по-късно през днешния ден. Технически договарянията могат да продължат до публично разформироване на Народното събрание, отбелязва Ройтерс.

Ако не се контракти договорка, Народното събрание ще би трябвало да дефинира претендент за министър председател, който ще разполага с 14 дни да сформира държавно управление. Ако и това не стане, Народното събрание автоматизирано се разпуска и ще би трябвало да има нови предварителни избори.

Дори здравната и икономическа рецесия, провокирана от ковид, не съумя да способства за намиране на излаз от невиждания политически блокаж, заради който в границите на 12 месеца в страната три пъти бяха свикани парламентарни избори, а в този момент евентуално ще има и четвърти. От края на 2018 година Израел е управителен от служебно държавно управление, отпред с Нетаняху.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР