Манчестър Юнайтед започна участието си в груповата фаза на Лига

...
Манчестър Юнайтед започна участието си в груповата фаза на Лига
Коментари Харесай

Юнайтед с фалстарт в ЛЕ, Уест Хем обърна румънци в ЛК

Манчестър Юнайтед стартира присъединяване си в груповата фаза на Лига Европа с изненадващо домакинско проваляне от Реал Сосиедад с минималното 0:1. На „ Олд Трафорд “ домакините изгубиха за първи път след серията от четири следващи победи във Висшата лига.

Мачът стартира с минута безмълвие в памет на Кралица Елизабет II, която умря на 96-годишна възраст. И двата отбора играха с черни ленти, отдавайки респект на най-дългослужилия монарх в историята на Англия. Мениджърът на „ алените дяволи “ Ерик загар Хаг започва дуела с много промени в стартовия състав, като даде късмет на Хари Магуайър и Кристиано Роналдо, които рядко попадат измежду титулярите от началото на сезона .
Кристиано Роналдо и компания стартираха със загуба в Лига Европа.
Именно португалската звезда на Юнайтед вкара топката в мрежата след акуратен удар с глава през първото полувреме, само че попадението му вярно не беше зачетено заради засада. Гостите играха плътно и дочакаха своя момент в 59-та минута, когато Брайс Мендес се разписа от бялата точка. До края манчестърци по този начин и не съумяха да отговорят на предизвикването и стартираха със загуба в група Е на шампионата.

В другия мач от групата, молдовският Шериф Тираспол стигна до типичен триумф над кипърския Омония Никозия с 3:0. В идващия кръг от срещи Шериф приема Манчестър Юнайтед, до момента в който Реал Сосиедад е хазаин на Омония.

Уест Хем реализира домакинска победа над ФКСБ с 3:1 в първия си дуел от група В на шампионата Лига на конференциите. На „ Лондон Стейдиъм “ възпитаниците на Дейвид Мойс трябваше да вършат поврат, с цел да се доберат до трите точки и сполучливото начало в конкуренцията .

Гостите от Румъния стигнаха до изненадваща преднина в резултата след 34 минути игра, когато Андрей Кордеа преодоля стража на „ чуковете “ Алфонс Ареола след асистенция на Дариус Олару. Домакините дълго време не намираха път към вратата на Щефан Търновану, само че в последна сметка изравниха в 69-та минута след точното осъществяване от дузпа на влезлия от пейката на почивката Джаред Боуен.
Играчите на Уест Хем се потрудиха за успеха над ФКСБ в ЛК.
Пет по-късно новото попълнение Емерсон оформи цялостния поврат, а друга от промените на Мойс – Михаил Антонио, постави точка на разногласието с трети гол в края. Така Уест Хем стартира сполучливо сезона си в третия по мощ евротурнир.

В другия мач от групата, белгийският Андерлехт взе трите точки след минимална победа над датския Силкеборг с 1:0. В идващия кръг от мачове ФКСБ приема Андерлехт, до момента в който Уест Хем пътува до Дания за аудиенция на Силкеборг.

Останалите резултати в ЛЕ :

Група А:

Цюрих – Арсенал 1:2

ПСВ Айндховен – Бодьо/Глимт 1:1

Група В:

АЕК Ларнака – Рен 1:2

Фенербахче – Динамо Киев 2:1

Група D:

Малмьо – Брага 0:2

Унион Берлин – Юнион Синт Гилис 0:1

Група F:

Лацио – Фейенорд 4:2

Щурм Грац – Мидтиланд 1:0

Група G:

Фрайбург – Карабах 2:1

Нант – Олимпиакос 2:1

Група Н:

Ференцварош – Трабзонспор 3:2

Цървена звезда – Монако 0:1.

Останалите резултати в ЛК :

Група А:

Фиорентина – РФС 1:1

Хартс – Истанбул Башакшехир 0:4

Група С:

Аустрия Виена – Апоел Беер Шева 0:0

Виляреал – Лех Познан 4:3

Група D:

Словачко – Партизан Белград 3:3

Ница – Кьолн 1:1

Група Е:

Вадуц – Аполон Лимасол 0:0

Днепър – Аз Алкмаар 0:1

Група F:

Молде – Гент 0:0

Шамрок Роувърс – Юргорден 0:0

Група G:

Балкани –ЧФР Клуж 1:1

Сивасспор – Славия Прага 1:1

Група Н:

Базел – Пюник 3:1

Слован Братислава – Жалгирис 0:0. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР