Манчестър юнайтед си върна второто място от Ливърпул след лесна

...
Манчестър юнайтед си върна второто място от Ливърпул след лесна
Коментари Харесай

"Юнайтед" победи "Суонзи" с два гола преди почивката

Манчестър юнайтед " си върна второто място от " Ливърпул " след лесна победа над " Суонзи ". " Червените дяволи " не позволиха изненада на своя " Олд Трафорд " и надвиха с 2:0, като и двата гола паднаха в първите 20 минути.

Ромелу Лукаку и Алексис Санчес се разписаха, а централният нападател на " Юнайтед " означи своя гол №100 във Висшата лига. Лукаку е първият белгиец, който доближава до сходна численост в британския шампионат.

На 24 години 322 дни Лукаку е и петият най-млад в класацията на Висшата лига. Единствените, достигнали 100 гола преди тази възраст са Майкъл Оуен (23 години 134 дни), Роби Фаулър (23 години 283 дни), Уейн Рууни (24 години 100 дни), Хари Кейн (24 години 191 дни).

Първият гол падна още в петата минута. Санчес получи топката в наказателното поле, подаде я на Лукаку, а белгиецът с прекрасен удар с левия крайник не остави шансове на Лукаш Фабиански.

Ранното попадение разреши на " Юнайтед " да играе в движение, което го устройва. Халфовете на " алените дяволи " направляваха чудесно играта, разпределяха добре топката и я държаха надалеч от личната си врата.

В 20-ата минута неточност в отбраната на " Суонзи " разреши на Санчес да се разпише. Чилиецът получи прекрасен пас от Джеси Лингард и с удар по тревата в долния десен ъгъл удвои задатъка на домакините.

След двата гола " Суонзи " като че ли се помири доста рано със ориста си и не направи съвсем нищо, с цел да промени обстановката на терена. Едва след почивката футболистите на Карлос Карвалял вложиха малко повече старания, само че те доведоха единствено до два удара, които по този начин и не принудиха Давид де Хеа да се намесва уверено.

Победата е 21-а за " Юнайтед " от началото на сезона и четвърта поредна в шампионата. " Червените дяволи " са на 13 точки от градския противник " Сити ", който малко по-късно играе с " Евертън ". Дербито сред двата отбора от Манчестър е след седмица, като при победа на " жителите " в него те ще са първенци шест кръга преди края.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР