Манчестър Юнайтед може да спечели Шампионската лига. Това заяви на

...
Манчестър Юнайтед може да спечели Шампионската лига. Това заяви на
Коментари Харесай

Солскяр: Манчестър Юнайтед може да спечели Шампионската лига

Манчестър Юнайтед може да завоюва Шампионската лига. Това съобщи на конференцията след края на реванша с ПСЖ от осминафиналите на Шампионската лига очевидно щастливият краткотраен управител на,,червените дяволи “ Оле Гунар Солскяр.

Тимът сътвори същинско знамение след късна драма при визитата си на френския исполин Пари Сен Жермен, откакто в профил парижани след закъснение от 0:2 след първия дуел на,,Олд Трафорд. В реванша на,,Парк де Пренс “ играчите на Солскяр триумфириха с 3:1 след попадение в последните секунди от дузпа на Маркъс Рашфорд, при което бе употребена и системата за видеоповторение ВАР. Юнайтед се трансформира в първият тим в историята на Шампионската лига, който продължава напред след закъснение от два гола вкъщи след първата среща. Това бе и първият четвъртфинал за,,червените дяволи “ в конкуренцията от 2014 година насам.

,,Ние постоянно вярвахме “, стартира Солскяр.,,Планът ни не беше да държим топката в нас и да се опитаме да ги надиграем, тъй като в случай че дадеш на този тим задоволително пространства и време, те могат да те наранят. Всички видяхте през първата част, когато имахме съмнения в отбрана. Планът ни беше да сме в играта в последните пет минути и проработи. Имам някои фантастични мемоари, и това е което ти дава Шампионска лига. Специално е, когато това се случва, до момента в който си треньор – дружно с екипа ти и играчите. Съблекалнята бе невероятна – моментът, в който на едно място бяха събрани дружно всички от настоящия тим, притежателите, някогашни играчи и мениджъри “, продължи норвежецът.

„ Може да стигнем до края. Разбира се, не би трябвало да избързваме, а да изчакаме жребия. Имаме голям брой проблеми с травми и санкции, само че това може би бе добре за нас в днешния мач, защото разполагахме със пресен тим и доста сила. Знаехме, че би трябвало да се пазиме и да работим интензивно. Всички тимове, които са достигнали до тази фаза, заслужават да са в нея “, сподели още някогашният състезател на Юнайтед.

След идването на Солскяр на,,Олд Трафорд “ на 22 декември, само Манчестър Сити е спечелил повече срещи във всички шампионати (15) от водещите пет европейски шампионати, до момента в който Юнайтед са с 14. Слуховете по отношение на непрекъснатото назначение на мениджърския пост на Солскяр се усилиха след триумфа против ПСЖ, само че самият той не желае да прибързва.

,,Планирам дружно с клуба своето бъдеще “, стартира той.,,Няма значение дали ще бъда треньор или не, тъй като аз ще продължа да давам своите препоръки и отзиви за идващия сезон. Аз съм и последовател на клуба и желая най-хубавото за Манчестър Юнайтед. Продължавам да си правя работата по допустимо най-хубавия метод всеки ден и ще забележим къде ще ни води това. Дотук всичко е фантастично с играчите и екипа. Просто ще се насладя на престоя си тук, без значение какъв брой дълго продължи той. Ако са още два, три месеца, тогава ще им се насладя. Ще се усмихвам “.

Дузпата, която класира Юнайтед в идната фаза, пристигна откакто основният арбитър Дамир Скомина уточни бялата точка за игра с ръка на Преснел Кимпембе, като се наложи и ВАР да влезе в деяние за основното решение в срещата. Солскяр обаче отхвърли да разяснява случилото се, като сподели, че ще изгледа случая в наказателното поле още веднъж.,,Надявам се това да е било вярното решение “, показа той.,,Не видях обстановката, почтено казано. В този миг помагах на четвъртия арбитър да успокои щаба ми, само че не може да създадем нищо по въпроса в този момент. Казват, че това е било вярното решение “, приключи норвежкият управител. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР