Манчестър Юнайтед е клубът, който има най-голяма разлика по отношение

...
Манчестър Юнайтед е клубът, който има най-голяма разлика по отношение
Коментари Харесай

Юнайтед е на загуба над 1 млрд. евро от трансфери в последните 10 години

Манчестър Юнайтед е клубът, който има най-голяма разлика по повод изхарчени пари за прехвърляния по отношение на възвръщаемост. Това демонстрира изследване на Международния център за спортни проучвания (CIES Football Observatory), което обгръща интервал 10 години.

От 2012 година насам алените дяволи са на минус 1,075 милиарда евро.

В този интервал клубът е купил нови футболисти за 1,545 милиарда, а в това време е съумял да направи продажби за единствено 470 милиона.

Клубът от Олд Трафорд направи някои доста огромни покупко-продажби в този интервал. През 2016 година Юнайтед счупи върха на Висшата лига, купувайки Пол Погба за 89,5 милиона паунда, а в този момент може да регистрира голяма загуба, защото договорът на футболиста изтича.

Други двама футболисти, купени за огромни суми - Антони Марсиал (36 млн. паунда) и Дони ван де Беек (40 млн.), бяха отдадени чартърен.

На второ място в тази ранглиста попада Манчестър Сити, като при жителите разликата от покупки по отношение на продажби е 984 млн. евро. Клубът е купил нови играчи за 1,699 милиарда, а продадените са на стойност 715 млн. евро.

ПСЖ е на трета позиция с минус 941 милиона евро. След парижани е Барселона, който е купил играчи за 1,630 милиарда и продал за 980 млн. (разлика от 650 милиона евро). Каталунците се намират във финансова рецесия в последната година, която не им разрешава да харчат огромни суми.

За разлика от останалите три отбора в класацията Манчестър Юнайтед няма и толкоз триумфи през цитирания интервал. Последната купа на алените дяволи беше извоювана през 2013 година, а останалите клубове съумяват да генерират доходи от трофеите си.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР