Манчестър Сити завърши сезона във Висшата лига по шампионски и

...
Манчестър Сити завърши сезона във Висшата лига по шампионски и
Коментари Харесай

Ман Сити завърши по шампионски и с много счупени рекорди

Манчестър Сити приключи сезона във Висшата лига по шампионски и с доста счупени върхове, откакто се наложи с минималното 1:0 като посетител против Саутхемптън в мач от последния 38-и кръг на Премиършип. Манчестър Сити стана първият тим в историята, който приключва със 100 точки във британската футболна Висша лига. Възпитаниците на Пеп Гуардиола стигнаха до купата с рекордните 32 победи и 106 маркирани гола, последният от които осъществя Габриел Жезус в четвъртата минута на добавеното време на "Сейнт Мерис ". Попадението на бразилецът е и последното за сезон 2017/18 в Премиършип. Манчестър Сити се трансформира в първия първенец, който реализира толкоз огромна разлика от своя подгласник – в тази ситуация Манчестър Юнайтед, който приключи на 19 точки зад „ жителите “.

Първата заплаха в мача бе основана в 8-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Манчестър Сити, Джак Стивънс стреля с глава, само че топката срещна напречната греда на вратата на Клаудио Браво.

Манчестър Сити бе покрай това да поведе в резултата в 61-та минута. След удара на Рахийм Стърлинг топката срещна левия дирек на вратата на Алекс МакКарти.

Последва центриране в наказателното поле на Саутхемптън, където Джон Стоунс стреля с глава, само че МакКарти избави.

Победният гол в дуела падна надълбоко в добавеното време на срещата. Бразилецът Жезус, който влезе като запаса, се възползва от дълъг пас на Кевин Де Брюн зад тила на отбраната на противника, овладя на границата на наказателното поле и технично трансферира вратаря Алекс МакКарти.

Разочарованието от пропуснатата точка за Саутхемптън беше смекчено, откакто тимът си подсигурява оцеляването в елита, като с 36 точки приключи на 17-ото място.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР