Манчестър Сити спечелиха Шампионската лига за първи път в историята

...
Манчестър Сити спечелиха Шампионската лига за първи път в историята
Коментари Харесай

Манчестър Сити влезе в историята с първата си купа от Шампионската лига и требъл

Манчестър Сити завоюваха Шампионската лига за първи път в историята си и реализираха требъл, откакто към този момент станаха първенци в британската Висша лига и победиха в шампионата за FA Cup.

Успехът им пристигна след 1:0 против Интер на финала на Шампионската лига на стадион Ататюрк в Истанбул.

Това е първият британски клуб след Ман Юнайтед, който съумява да завоюва трите най-важни трофея в един сезон през 1999 година



Мениджърът на Сити Пеп Гуардиола към този момент има 14 трофеи в интервала след 2016 година, когато той пое ръководството на отбора. Той е и първият футболен управител, в чиято кариера клубът му печели два требъла - с Бареселона през 2009 и с Манчестър Сити през 2023 година

" Невероятна нощ, мъчно ми е да я опиша с думи. Мисля, че през днешния ден създадохме история. Не бяхме в най-хубавата си форма през първото полувреме. Играта беше 50 на 50. Един гол промени всичко - както постоянно се случва на финалите. Имаме шанс, че беше нашият гол ", споделя капитанът на тима Илкай Гюндоган.

Резултатът, който беше открит от Родри в 68 минута, едвам не беше подравнен в последните минути от продълженеито, откакто Интер имаха няколко шанса пред вратата на Едерсон. Манчестър Сити въпреки всичко устояха на натиска и победиха.  Това беше 11-тият опит на Сити да завоюват Шампионската лига. SkySports разясняват, че за разлика от требъла на Юнайтед - тук триумфът не е резултат на деликатен асортимент на млади гении от школата на клуба, а е резултатът от милиардите, вложени от притежателите от Абу Даби в покупка на изявени футболисти.

Клубът беше наказван от УЕФА поради нарушавания на разпоредбите за финансов феърплей, а управлението на Висшата лига продъжава да го проверява по подозрения за други серийни финансови нарушавания.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР