Манчестър Сити спечели с 1:0 гостуването си на закъсалия Шефилд

...
Манчестър Сити спечели с 1:0 гостуването си на закъсалия Шефилд
Коментари Харесай

Манчестър Сити се измъчи срещу Шефилд Юнайтед, но победи

Манчестър Сити завоюва с 1:0 гостуването си на закъсалия Шефилд Юнайтед. Единственото попадение осъществя Кайл Уокър в 28-ата минута. " Гражданите " имаха преимущество през цялата среща и пропуснаха благоприятни условия да стигнат до по-убедителна победа. Ситуацията на отбора на Крис Уайлдър става все по-неприятна, откакто тимът му има единствено една точка след седем изиграни мача във Висшата лига.

Манчестър Сити пое надзор върху събитията на терена през цялото време, само че бързо видяха, че не ги чака елементарен следобяд. Домакините, които обезверено имат потребност от точки, се опитваха с всички сили да лимитират офанзивите на противника.

Тимът на Гуардиола последователно стартира да основава положения. В осмата минута удар с глава на Феран Торес бе отразен от Рамсдейл. Малко по-късно Лапорт бе в отлична позиция, само че неговият удар с глава бе неакуратен. Родри пък се опитва с прекрасен удар от отдалеченост. Топката обаче бе право във вратаря и Рамсдейл я мазета.

Сити подвигна равнището и в 24-ата минута Торес се размина с разкриване на резултата. След пробив на Стърлинг той откри испанеца наоколо до вратата. Нападателят съумя да отклони топката, само че вратарят на домакините отрази чудесно удара. Секунди по-късно Марез се озова на отлична позиция в наказателното поле, само че стреля над вратата.

Попадението пристигна в 28-ата минута след удар на Кайл Уокър. Бранителят означи своя мач номер 100 във Висшата лига за Манчестър Сити с значим гол. Той обаче не отпразнува попадението в израз на почитание към Шефилд Юнайтед, от където стартира кариерата му.

До почивката гостите продължиха да преобладават, само че Де Бройне и Торес не съумяха да удвоят задатъка. В началото на второто полувреме обстановката не се промени, а в 55-ата минута Де Бройне бе покрай гол. Топката обаче мина около вратата. Рамсдейл пък се оправи с удар на Марез.

Шефилд Юнайтед имаше своите моменти. Тимът на Крис Уайлдър пропусна превъзходна опция да изравни. Влезлият като запаса Лундстрам получи топката от Берг в наказателното поле, само че стреля над вратата. Веднага по-късно Брюстър бе изведен на прелестна позиция и опита да трансферира Едерсон, само че вратарят се оправи. След това се оказа, че нападателят е бил в засада.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР