Манчестър Сити ще играе с Челси в 1/2-финалите на турнира

...
Манчестър Сити ще играе с Челси в 1/2-финалите на турнира
Коментари Харесай

Манчестър Сити се изправя срещу Челси в полуфиналите на ФА Къп

Манчестър Сити ще играе с Челси в 1/2-финалите на шампионата за Купата на Футболната асоциация, стана ясно от жребия след изиграването на последния четвъртфинал в конкуренцията сред Манчестър Юнайтед и Ливърпул.


След головия театър на „ Олд Трафорд “, приключил с триумф на „ алените дяволи “ с 4:3 след продължения, Сити, които са настоящи носители на трофея, бяха изтеглени против Челси на Маурисио Почетино. „ Гражданите “ ще се опитат да завоюват против „ сините “ за първи път през акцията след двете равенства във Висшата лига. Тимът на Пеп Гуардиола се цели в това да стане първият тим от Арсенал през 2015, който пази трофея си. Челси пък ще търси нов край в домашните купи, откакто към този момент отстъпи на Ливърпул в разногласието за трофея на Карабао Къп.

В другия полуфинал изненадата на шампионата – Ковънтри, ще посрещне Манчестър Юнайтед на Ерик загар Хаг. Тимът от второто равнище на британския футбол също се нуждаеше от късна драма, с цел да преодолее елитния Уулвърхемптън с 3:2 на „ Молиню “. Ковънтри, който е воден от някогашния състезател на Юнайтед Марк Робинс, за последно победи в конкуренцията през 1987 година. От своя страна манчестърци ще търсят втори следващ край във ФА Къп за първи път от 2005-а насам.

Полуфиналите ще се играят на „ Уембли “ в уикенда, започващ на 20 април. Финалът за Купата на Футболната асоциация на Англия е на 25 май. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР