Манчестър Сити официално е шампион на Англия по футбол, след

...
Манчестър Сити официално е шампион на Англия по футбол, след
Коментари Харесай

Край: Манчестър Сити е шампион на Англия

Манчестър Сити публично е първенец на Англия по футбол, откакто преследвачите им от Арсенал отстъпиха с 0:1 пред новака Нотингам Форест в среща от XXXVII кръг на Висшата лига.

Така за " артилеристите " остава единствено един мач до края на акцията, а те изостават с 4 точки от финалиста в Шампионската лига.

Сити, който е с 85 точки, също така ще има шанса да усили още разликата, защото би трябвало да изиграе 3 срещи, само че трета поредна шампионска купа на тима, воден от Хосеп Гуардиола, към този момент е реалност!

Нотингам Форест пък събра 37 точки и е на 16-ото място, на 6 над първия под чертата на изпадащите Лестър.

Единствения гол в мача вкара нигерийският нападател Тайво Авонии в 19-ата минута.

Така Арсенал загуби освен срещата, само че и борбата за купата, въпреки да водеше с 8 точки на 1-и април, аласлед това завоюва единствено 2 от последвалите 8 мача.

Сривът, който настъпи от този миг, през днешния ден беше подпечатан от провалянето в Нотингам.

Пред момчетата на Гуардиола пък има предизвикателство освен в Шампионската лига, само че и да завоюват купата на страната на 3-и юни против Манчестър Юнайтед.

Като контраст на неприятната форма на Арсенал, те завоюваха 40 точки от 42 вероятни от 5-и февруари насам и в този момент имат късмет за още върхове, както и за исторически златен требъл.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР