Манчестър Сити може да запази титлата си в Шампионската лига

...
Манчестър Сити може да запази титлата си в Шампионската лига
Коментари Харесай

Гуардиола и Уокър оптимисти преди старта в ШЛ

Манчестър Сити може да резервира купата си в Шампионската лига по-лесно, в сравнение с продължиха напъните на отбора да завоюват най-голямата клубна конкуренция в Европа, сподели мениджърът Пеп Гуардиола.

Сити взе първата си купа в Шампионската лига с победа с 1:0 над Интер Милано в Истанбул през юни, поставяйки завършек на години отчаяние и изгубени полуфинали и финали в конкуренцията.

Запитан за възможностите на отбора да резервира трофея преди старта на новия сезон в група " G " като хазаин на Цървена звезда (Белград), Гуардиола сподели, ще чака да бъде по-лесно.

" Ще бъде по-лесно. Най-трудно се печели първата купа. За нас е необикновено, само че имаме единствено една ", добави той.

Гуардиола съобщи още, че играчите му не би трябвало да се усещат спокойни.

" Утре е единствено първата стъпка. Ще се опитаме да вземем първите три точки. Важно е играчите да не се усещат доста спокойни. За нашия клуб да завоюва Шампионската лига е необикновено, само че в историята какъв брой клубове са спечелили една Шампионска лига? Много. Не сме създали нищо особено единствено с една, само че сме необикновено горди ", добави мениджърът.

Гуардиола сподели, че контузените Джак Грийлиш, Джон Стоунс и Матео Ковачич, които пропуснаха успеха с 3:1 против Уест Хям в събота, няма да бъдат разполагаем и във вторник.

" Мисля, че се усъвършенстват, само че няма да са на терена на следващия ден. Надяваме се за Нотингам Форест във Висшата лига в събота или идните мачове да се случи, тъй като имаме потребност от тях. Нямаме огромен състав в този миг, само че това е. Вижте по какъв начин се представяме без тях в последните мачове. Надявам се скоро да се върнат, тъй като имаме потребност от конкуренция в състава ", добави Гуардиола.

Манчестър Сити също завоюва Висшата лига и ФА Къп, с цел да реализира требъл през предишния сезон, само че макар този триумф британският десен бек Кайл Уокър сподели, че в тима не липсва мотивация.

" Нашата работа е да бъдем стимулирани. Ние сме в голям клуб с причина. Мениджърът желае да печелим повече, той не се задоволява с второ място и ние би трябвало да следваме стъпките му. Това, което направихме, към този момент е в предишното, идва нов сезон. Мениджърът начерта проект и ни сложи в подножието на планината, която би трябвало да я изкачим още веднъж. Са се бориш още веднъж е това, което отличава положителните тимове от страхотните тимове ", съобщи Уокър.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР