Малцина са онези, които остават равнодушни към аромата на варена

...
Малцина са онези, които остават равнодушни към аромата на варена
Коментари Харесай

Бабината рецепта за варена царевица в прясно мляко и масло. Гарантирано ще си оближете пръстите!

Малцина са тези, които остават равнодушни към аромата на варена царевица. Той съумява да ни придвижи някъде в детството, когато с приятност отгризвахме от сладостта на кочана и нетърпеливо чакахме да ни подадат в ръката наново.

Варената царевица е освен вкусна, само че и също толкоз потребна. Свикнали сме да я похапваме непосредствено от кочана, гарнирана с малко сол. Днес обаче ще ви зарадваме с една ексцентрична рецепта, споделена от баба. Тя постоянно залагаше на нея, тъй като беше безусловно уверена, че по-голяма вкусотия от това не съществува.
Варена царевица в мляко и масло – рецептата на баба
Какви артикули ще са ни нужни:

• 4-8 кочана млечна царевица;

• 200-300 мл прясно мляко;

• 600-1000 мл вода;
 Веднага щом научите какво лекува царевичната коса, в никакъв случай повече няма да я хвърлите Веднага щом научите какво лекува царевичната коса, в никакъв случай повече няма да я хвърлите
Освен божествено вкусна, царевицата е също толкоз потребна. Нейните лечебни свойства са толкоз доста, че даже би ни било мъчно да пос...

• 50-120 грама масло;

• захар и сол на вкус;

• смлян черен пипер по избор и на усет.

Начин на подготвяне:

Най-напред се заемете с почистването на царевицата от листата и влакната. За предпочитане е да разчупите всеки от кочаните на две, тъй че по-лесно да ги вместите в съда, в който ще ги варите.
 Ако видите това, НИКОГА не купувайте варена царевица на плажа Ако видите това, НИКОГА не купувайте варена царевица на плажа
Варената царевица на плажа е един от тези деликатеси, от които никой не желае да се лишава. Тя е толкоз вкусна, ароматна и примамливо...

Вземете допустимо най-голямата и дълбока тенджера и я напълнете до половината с вода. Наредете царевицата вътре и допълнете с вода, която да покрие кочаните.

Оставете тенджерата върху котлона и чакайте, до момента в който водата заври. Когато царевицата е съвсем подготвена, долейте прясното мляко и сложете маслото. Що се отнася до останалите подправки, сами решавате дали да ги добавите или не. За предпочитане е това да се случи преди самата консумация.

Оставете кочаните да се готвят още десетина минути и едвам по-късно отстранете от котлона. Поднесете ги топли и ухаещи на вкусно.

Сега е моментът да ги поръсите с малко сол и да им се насладите. Да ви е вкусно!

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР